|
Pierogi |
Pierogi
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam ofertę dla ludzi co mają sklepy bary czy nie chcecie nawiązać współpracy ze firmą która robi pierogi ale takie domowe przepyszne mniam jakby co to proszę o kontakt i co o tym myślicie.Czy to dobry pomysł na biznes?
Jaka cena tych pierogów? Może pierogarnie jakąś otwórz na Ochocie. Chętnie bym się stołował :D
A tak na poważnie to taki pierogowy bar mleczny nie jest szczególnie dochodowy.
Cena za kilo do uzgodnienia ok 8 pln zalezy za jakie. Ale zawsze mozna sie dogadac w kilkogramie jest 50 szt. Jak podzielić na porcje po 10 i sprzedawać min. za 4 pln to nie mów że tu nie ma zysku. Prosty rachunek z 8 pln robisz 20 pln to nie mów że to nie jest zysk :grin:
Jak chcesz to mozesz wrzucic cene i 10zl za 10sztuk, pytanie tylko, czy bedziesz w stanie to sprzedac :razz: Tak samo czy przy tych 4zl za 10 szt bediesz mial na to zbyt
Jeżeli zrobię sieć typu MC Donald to będą musieli brać :wink: :wink: :wink: :wink:
Witam
Wynika z tego, że sprzedając 5 porcji pierogów (czyli 5 klientów) "zyskujesz" 12 zł. Teraz odejmijmy od tego : - koszt obsługi - 6 zł /godz. (a musza być dwie osoby - jedna do obsługi garkuchni, a druga do podawania, kasy i zamówień - chyba że to będzie bardzo mały bar i jedna osoba zrobi wszystko, ale wtedy więcej niż 10 porcji/godz. nie sprzedasz.) - koszt wody i gazu/prądu do gotowania tych pierogów - może to i grosze, ale są to jednak jakieś koszty - koszt talerzy i sztućców (a raczej ich mycia) - nie doliczam kosztów wynajęcia lokalu, bo zakładamy, że pierogi to raczej produkt dodatkowy... Tak czy siak, zysk realny jest niższy niż 12 zł. (choć nie twierdze że to się nie opłaca - to tylko impresje) A tak swoją drogą, w Krakowie całkiem niezłe pierogi można zjeść od 2,52 (w barze mlecznym) do 6 zł (w pierogarni, gdzie babcia siedzi w akwarium i lepi je na bieżąco), więc wizja popychania porcji za 10 zł, możliwa jest chyba tylko w Wawie...a to zwiększa koszty... Pozdrawiam
w najbliższy wtorek ruszam z pierogami na telefon.wątek był troche omawiany a ja obiecałem szepnąc słówko jak się ruszy. teraz proszę tylko już o ostatnie wskazówki, porady i słowa otuchy.chyba nie zasnę do wtorku:) dodam, że wszystko zorganizowałem sam z internetem i włożyłem ogromne dla mnie ale śmeszne dla ,,biznesmenów,, pieniądze.
powodzenia
nic innego tylko powodzenia życzyc... nie czytałem Twojego "omawianego tematu" ale dożucę swoje: dzwoń po firmach czy nie chcą zamawiać u Ciebie....
Midical POWODZENIA!!!
Od czasu do czasu napisz jak ci idzie. A jeśli można wiedzieć ile wyłożyłeś i jak długo ci zajęło zorganizowanie tego wszystkiego?
powodzenia we własnym biznesie :)
powodzonka :mrgreen:
Jeśli masz stronkę internetową z ofertą to dawaj tu adres!
Robisz z gotowych mrożonek czy wyrób swojski? Poroznoś ulotki po firmach, biurach, jednym słowem tam gdzie dużo potencjalnych głodomorów. Powodzonka...i pisz na forum jak Ci idzie!
ktoś kiedyś powiedział,że upór i wiara we własne sily to podstawa...tak jest. zorganizowałem wszystko w 3 tygodnie i włożyłem...uwaga! tylko 5 tyś.trzeba było tylko trochę pracy. teraz z pomocą rodziny+2 osoby zatrudnione, lepimy ręcznie, tylko z najlepszej jakości składników,prawdziwe!!! pierogi. zainteresowanie-ogromne. niestety muszę jeszcze trochę uzbierac na reklamę.bo na razie ,,jadę,, na poczcie pantoflowej,ale i tak klienci już są. pozdrawiam.
Ta forma reklamy też jest dobra. Napisz swoję ofertę na jakimś darmowym portalu regionalnym z ogłoszeniami w dziale np USŁUGI i podaj tel i e-mail. Powinno w pewien sposób pomóc. POWODZENIA.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|