|
Pierwsza działalnosc |
Pierwsza działalnosc
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
witam mam takie pytanie.chce otworzyc działalnosc gospodarzcza po raz pierwszy wiem ze zus-u.płacił bym 300zł przez 2lata. i tu pytanie jesli bede prowadził firme przez np.4miesiace i ją sprzedam to czy nie bede miał jakis kłopotów z tym ze płace niższy zus a pozniej spzedaje firme,bo słyszłem ze trzeba odrobic ten zus czyli prowadzic firme ponad 2 lata jak to wyglada ze strony prawnej..pozdr.
Jak sprzedasz firmę?
Ta firma to jest zakład produkcyjny i to jest tak ze ja chce zarejstrowac tą działalnosc na siebie bo wczesniej był zarejstrowana na ojca a on zrezygnował i musze teraz na siebie a w przyszłosci planuje sprzedasz własnie budunku i działki miejsca gdzie sie znajduje i własnie mi chodzi oto jak sprzedam tą nieruchomosc jak to bedzie z zusem własnie.
To sprzedasz majątek firmy a nie firmę.
sprzedam budynek z maszynami i działke pod budynkiem i pozniej zgłaszam do zusu ze sprzedałem i własnie michodzi jak bedzie z tym niższym zusem wtedy czy moge wczesniej sprzdac czy musze czekac az minie 2 lata .
Zgłaszasz do ZUS? Co za przepisy wymyślasz?
ok dziekuje za odp.
Sprawdź również podobne tematy:
- Pierwsza działalność gospodarcza
- Pierwsza działalność - produkcja - Co i jak? - Pierwsza działalność. Opodatkowanie i vat. - Pierwsza działalnosć. Dotacja. - Pierwsza Działalność Handlowa - Pierwsza działalność gospodarcza - Pierwsza działalność gospodarcza - Pierwsza działalność gospodarcza. - Pierwsza działalność - dotacja ?? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|