|
Pierwsza pomoc |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich, kolejny temat "wrzucam"na forum,a mianowicie czy jakiś forumowicz może orientuje się jak wyglądają apteczki pierwszej pomocy za granicą?Pracowałam w firmie produkującej takie apteczki i zauważyłam, iż dość były siermiężne i miały ubogi skład,w porównaniu z tymi jakie znajduję w Internecie,np,ale mimo to sprzedawały się niekiedy,doskonale. Stąd moje pytanie i zarazem POMYSł NA BIZNES,jeśli ktoś był w krajach unii i zwrócił uwagę na wyposażenie i cenę to proszę o jakieś informacje.
Witaj Karina,
zacznijmy od tego, że istnieje kilka rodzajów apteczek pierwszej pomocy. Apteczki przemysłowe (wykorzystywane w budownictwie, przemyśle) i np. apteczki samochodowe. Apteczki przemysłowe cechuje faktycznie ciemięrzne opakowanie, głównie metalowa zamykana na zatrzask lub kluczyk skrzynka, biała z czerwonym krzyżem, zielona z białym krzyżem lub czerwona z białym krzyżem. Wyposażenie apteczki dla poszczególnej branży określają zasady BHP. Apteczki samochodowe w Unii to plastikowe lub gumowe opakowanie. Do standardowego wyposażenia należą tam: - plastry - prezerwatywa - bandaż - jednorazowe rękawiczki gumowe - nożyczki - gaza
Dziękując ci Radku za odpowiedź zastanawiam się /głośno myślę/iż te apteczki ze składem który wymieniłeś to chyba nie ratują życia? chodziło o to jak w tej unii zapatrują się na wyposażenie, bo wszak u nas można taniej zakupić składniki apteczki i wcale nie gorszej jakości ,i eksportować za granicę w konkurencyjnych cenach,ja wiem jakie są rodzaje apteczek ,juz nawet dla psów i kotów je produkują,tylko nie mam kontaktu za granicą,aby nie wiem,np. ktoś mi powiedział,iż w Austrii czy w Belgii widział taką a taką apteczkę,z tym i tym składem,taki mini wywiad gospodarczy:)ale może jednak w tym internecie coś znajdę![/b]
|
|