Witam,
Znalazłem na innych tematach tego forum bardzo dokładny opis jak założyć działalność gospodarczą. Tematy są bardzo ogólnikowe przedstawiają tylko drogę jaką trzeba przebyć od urzędu do urzędu:) Byłbym bardzo wdzięczny za Państwa pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Jestem studentem dziennym, obecnie nie pracującym. Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad otworzeniem własnej działalności gospodarczej, tylko pierwszy problem pojawił sie z finansami. Nie chętnie chciałbym inwestować własne oszczędności, a tym bardziej brać kredyt w banku. Wiem, że jest wiele programów pomocy młodym przedsiębiorcom, którzy chcą rozpocząć własny biznes i tu zaczyna się właśnie problem, nie jestem w stanie znaleźć instytucji za to odpowiedzialnych, jedyne co mi się udało to wiem ze urząd miasta Warszawy coś takiego organizuje, ale tylko dla zarejestrowanych jako bezrobotny, a student dzienny nie może być bezrobotnym:(. Interesuje mnie również kwestia ZUS-u, wiem ze można tak zrobić, żeby nie płacić pełnej składki czyli ok 800 tylko ok 200 i też nigdzie nie mogę sie dowiedzieć jak to zrobić. W krótkich słowach, chciałbym założyć własna działalność jak najmniejszym kosztem i jeśli będzie możliwe skorzystać z pomocy unijnych, jeśli ktoś z Państwa jest wstanie udzielić mi jakichkolwiek informacji na ten temat będę bardzo wdzięczny.