Cześć!
Jestem studentem prawa na Uniwersytecie Warszawskim. Moim marzeniem jest założyć pierwszą firmę a wiem, że im wcześniej tym lepiej :) Wpadłem więc (po serii prób znalezienia chętnego znajomego) na pomysł dosyć oryginalny - szukam osoby, która podziela ze mną to marzenie poprzez fora internetowe. Osoby poważnie podchodzącej do sprawy, która tak jak ja nie chce zabierać się do tego samemu.
Kim jestem?
Jak już wspomniałem jestem studentem. Liczę, że Ty również nim będziesz, aby łatwiej nam się dogadywało. Jestem osobą kreatywną, obowiązkową i bardzo kontaktową. To pierwsze jest najważniejsze - kreatywność bardzo nam się przyda jeśli chodzi o pomysł i chciałbym abyś Ty również ją posiadał.
Co robimy?
Mój plan jest następujący: zakładamy firmę w ramach Akademickiego Inkubatora Przedsiębiorczości, staramy się o współprace z funduszami Seed Capital, bierzemy udział we wszystkich możliwych konkursach na biznesplany, staramy się zainteresować nasza działalnością jak najwięcej osób...
Na początku czeka nas decyzja kluczowa - czyli czym innowacyjnym będziemy się zajmować. Planuję zorganizować spotkanie z grupą 3-4 wybranych osób z tych, którzy przyślą mi maila. Razem, dzięki burzy mózgów, na pewno wpadniemy na jakieś ciekawe pomysły. Dlatego też bardzo liczę na Twoją kreatywność :)
Jeśli podzielasz moje cele, jesteś studentem/studentką (ewentualnie maturzystą), wyślij maila na naszpierwszybiznes(at)gmail.com i napisz coś o sobie:) Proszę o maile wyłącznie od osób, które chciałyby się w to zaangażować na poważnie.
Pozdrawiam !