|
Pikantne przekąski, sosy chili, oraz suszone papryki |
Pikantne przekąski, sosy chili, oraz suszone papryki
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Od wielu już lat moim hobby są pikantne przekąski, sosy chili, oraz suszone papryki. Posiadam bardzo dużo zasuszonych papryk odmian z całego świata oczywiscie w celach kolekcjonerskich. Moim pomysłem jest hodowla takich papryczek odmian z całego świata. Już jestem w posiadaniu nasion wielu z nich. Mam rowniez 2 szklarnie przystosowane do hodowli pomidorów (w bardzo podobnych warunkach hoduje sie papryczki chili) Pierwszym rynkiem zbytu byłyby bary, restauracje, hotele itp, które nabywały by świeże papryczki. Drugim sprzedaż zasuszonych papryczek przez internet. Trzecim sprzedaż nasion dla innych amatorów ostrych przypraw w celu hodowlanym. Gdyby pomysł wypalił można byłoby pomyślec o otwarciu małego sklepu z paprykami i przyprawami z całego świata, gdzie byłby rowniez te wyhodowane przezemnie. Jak Wam sie widzi taki biznesik. Proszę o Wasz pogląd. Pozdrawiam
Z koro juz posiadasz wszystko co potrzeba to tylko wziąsc sie do pracy. Duzego wkladu finansowego nie potrzebujesz. Tylko musisz sie rozeznac po ile te restauracje kupuja podobne przyprawy i czy taka cena bedzie Ci odpowiadala aby byc konkurencyjnym. A co jeszcze to z takim towarem to raczej musisz isc do wykwintnych, drogich restauracji bo pospolite bary itp.. raczej głowną wage przywiązuja do ceny a nie jakosci..... masówka
Pomysł dobry bo oryginalny. Do tego łączący pasje z biznesem. Powinno się udać. Ja niestety nie cierpię ostrych papryczek.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pikantne przekąski, sosy chili, oraz suszone papryki": - Sosy płynne - Szukam importera papryki, pomidora - Biżuteria Playboy, Genuine, Zegarki Chili Pepere, Fiorucci - Automat sprzedający przekąski i napoje (w szkole) - Otwierać lub nie. Przekąski zakąski 4/8. Rozwińcie temat
• Strona 1 z 1
|
|