|
Piłkarski biznes |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zastanawiam się nad możliwością założenia drużyny piłkarskiej. Na początku z tego co wiem to takiego interesu dokłada się pieniądze ale nie są one chyba duże. Wiadomo że z czasem kiedy drużyna awansowałaby z 6 ligi do 4-3 ligi to pewnie znalałby sie sponsor i dzieki temu możnaby niezle zarabiać. Z czasem można zobić szkółke piłkarska na niej rownież można zarobić no i ewentualne talenty można umieścić w składzie naszej drużyny. Co o tym,sądzicie jak to zorganizować i od czego zacząć????
No w polskich realiach to niewiem czy to dobry pomysł.
To zależy jak profesjonalnie to zrobisz. I ile masz na to pieniedzy. Musiał byś mieć dobrych trenerów i dobrych graczy. Z kąd jesteś?? Możesz do mnie napisać?? Teraz mi przyszło do głowy że może miałbym cosdla Ciebie superbastekp@interia.pl
Szkolka pilkarska to moze tak, ale napewno nie klub. Musisz miec naprawde sporo kasy, zebrac to wszystko do kupy, etc. No i sponsorzy to nie wszystko. Patrzac na pilke w moim regionie - bogatych sponsorow brak, a miasto nie ma kasy.
Założyć klub to są ogromne pieniądze. Wiem że klub lokalny, mimo to są koszty: stroje, sprzęt, boisko lub stadion.
Klub to też wielkie długi patrz Man Utd, Real Madryt. Możesz również wykupić jakiś zespól, obecnie do sprzedania jest Górnik Zabrze: Ma kibiców, jest w 1 lidze, ma długi, ma tradycje itd. itp.
No górnik to drogi interes, dużo za niego chcą. Ale np. u mnie w mieście klub ma budżet 80 000 zł na sezon grają w V lidze i mają realne szanse na awans do IV. Jeśli chodzi o zawodników to ostatnio kogoś sprzedali za 50 000 zł. Ale oni nie umieją promować swoich zawodników a np. mają paru niezłych 16,17 latków. Ale oni grają dla gry a nie dla robienia pieniędzy. Jest wiele takich klubów. Stadion możan wynająć od miasta albo kupić myśle że by oddali za grosze. A piłkarze to dobry biznes. A szczególnie handel nimi. Kiedyś zrobiłem eksperyment: nagrałem chłopaka 18 letniego jak sie bawi piłką i wysłałem film do Arabi Saudyjskiej. I klub go chciał na testy :!: Ale sie potem okazało że niestety w Arabi nie mogą grać obcokrajowcy. Ale mam pomysł jak na tym mozna by nieźle zarobić. superbastekp@interia.pl
Witam,
Kilka postów wcześniej też jest taki temat,ale i tu napisze. chciałbym otworzyć szkółkę piłkarską w Warszawie, wszystko mam już obmyślone, brakuje mi tylko 5 tysięcy złotych na początek, pomóżcie lub doradźcie jak je zdobyć. Wiem że dla wielu to nie są żadne pieniądze, że zarabiają miesięcznie dużo, dużo więcej, dlatego proszę o wsparcie lub radę, co mam zrobić.
Z urzędu pracy weź. Przecież dają :)
Mam pytanie:
Jakie nalzeży spełnic warunki żeby móc założyc wogole szkółkę piłkarska? Jakie są formalnosci? Jakie trzeba uzyskac pozwolenia? Z gory dziekuje i pozdrawiam.
A powiedzcie mi jakie sa formalnosci do zalatwienia jezeli chce sie uruchomic taka szkolke?
Jakie trzeba spelniac wymagania?
|
|