|
Pilot wycieczek po Warszawie. |
Pilot wycieczek po Warszawie.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Proszę o radę w tym temacie. Czy warto się tego podejmować jeśli średnio się zna angielski? Może jest ktoś kto w ten sposób zarabia na życie, to prosze o parę informacji o tej pracy. Jakie są koszty zrobienia kursu i egzaminu, i gdzie najlepiej w Warszawie przygotowują do egzaminu? Poza tym chciałbym zapytać w jaki sposób i gdzie ogłaszać się aby mieć zlecenia? Czy da się wyżyć z oprowadzania po Warszawie? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ponawiam temat. Może ktoś coś doradzi?
Na początek proponuję dobrze zapoznać się z tematyką i opanować angielski na poziomie więcej niż średnim. Odnośnie cen kursu - Google okaże się najlepszym doradcą i informatorem. Masz zamiar zakładać własną działalność czy może zrobić kurs i zatrudnić się w jakiejś firmie? To dwie ważne sprawy gdyż jako początkujący w temacie musisz wszystko dobrze przemyśleć. Zakładając własny biznes na starcie będziesz musiał wydać coś czego jeszcze nie zarobiłeś. Musisz mieć na to odpowiednie środki finansowe i od samego początku pomyśleć o promocji. Firm tego typu wyrasta na rynku jak grzybów po deszczu więc zastanów się nad reklamą już w fazie rozwoju biznesu.
------------------------------- Pozdrawiam, Paulina Niżankowska www.adseo.pl
Nie wiem jaką promocję masz na myśli. Kiedyś korzystając ze schronisk młodzieżowych widziałem jak czasem ogłaszali sie w nich piloci, ale nie wiem gdzie ewentualnie jeszcze zdobywać klientów? Gdzię się ogłaszać? Docelowo chciałbym spróbować pracować na własną działalność ale na początek będę starał się znaleźć pracę w jakimś biurze podróży.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pilot wycieczek po Warszawie.": - pilot wycieczek - Praca pilota wycieczek w warszawie - Car Transmiter plus pilot - Car transmiter pilot - Ukraina - organizowanie wycieczek, Huculszczyzna itd
• Strona 1 z 1
|
|