|
PIS chce zwrotu łapówki |
PIS chce zwrotu łapówki
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Polityka
Autor
Wiadomość
PIS chce zwrotu łapówki od Sawickiej, łapówki się oddaje? Jak im odda to znaczy że nie będzie przestępstwa czy będzie złagodzenie kary? Ciekaw jestem jak to jest, skoro wzięła 50 000zł, nie zrobiła nic za to (nie pomogła w sprzedaży gruntów) i odda to jest łapówkarzem czy oszustem?
Sąd obligatoryjnie orzeka przepadek przedmiotów pochodzących bezpośrednio z przestępstwa, chyba że przedmioty te należą do pokrzywdzonego, wtedy przepadek nastąpi na jego rzecz. To czy odda pieniądze teraz czy później raczej nie ma większego znaczenia. Znacznie ma tu za to cel przestępstwa czyli osiągnięcie czy osiąganie korzyści majątkowej.
Moim zdaniem teraz jest oszustem. łapówkarzem byłaby gdyby cokolwiek za te piniądze zrobiła. W tecj chwili oszukała kogoś na 50 000 zł.
Ale to tylko z przymrużeniem oka. Sprawa przecież jest o wiele bardziej zakręcona...
myślałem, że złapali ją na gorącym uczynku, to kiedy te pieniądze zdążyły wyparować?
Nie nie nakrecili ja na goracym uczynku. Wiesz zostawili sobie furtke na dalszy ciag wydarzen.
czyli jak to rozumiem, cba rozdaje mienie państwowe?
Tak i zapewne zlamalo prawo:)
Po drugie gdyby odala to juz nie bylaby lapowka:P
Sprawdź również podobne tematy:
- Chcę otworzyć sklep zoologiczny chcę się ubiegać o dotację
- 500 tysięcy na 10 lat - do zwrotu 1 246 000 - Stopa zwrotu - Wezwanie do zwrotu pieniędzy - Poręczenie na zabezpieczenie zwrotu - Jak obliczyc podatek do zwrotu - SZUKAM INWESTORA 10-15% ZWROTU MIESIĘCZNIE - Formy zabezpieczenia zwrotu srodkow z PUP - INWESTYCJA O WYSOKIEJ STOPIE ZWROTU !!! Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|