1. PO - 34 %,
2. LiD - 24 %
3. PiS - 17 %
4. PSL - 9 %
LPR i Samoobrona wyautowani
|
PiS sromotnie przegrał nawet z LiD |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Polityka
Autor
Wiadomość
1. PO - 34 %,
2. LiD - 24 % 3. PiS - 17 % 4. PSL - 9 % LPR i Samoobrona wyautowani
Dziwi mnie ten wynik, gdyż Września nie jest zbyt bogatym miastem.
Wcale nic to nie znaczy, a podałes frekwencję? bo jeżeli się nie mylę była poniżej 10%.
8%
Nawiasem mówiąc, PiS powiedział że nie obchodzą go prawybory i nikogo nie wysłał do Wrześni.
Ani PiS nie wysłał nikogo ani PO.
A września jest wybrana nie przypadkowo, wg badań jest najbardziej reprezentatywną grupą społeczną. Mateusz sugerujesz że populiści i demagodzy wpłyną na rozwój gospodarczy kraju. Zastanawiające jest to jak przygotowywane są badania prezentowane w TV jak również to, że o ile w 2005 roku wszystkie stacje telewizyjne uznały prawybory we Wrześni za wydarzenie polityczne to w tym roku ani w Polsacie ani TVN w głównym wydaniu nie było nawet wzmianki. Totalitaryzm? układ? koleśostwo?
Wiele osób mi zarzuca popieranie PIS, ja na pewno nie zagłosuje na PO bo to nie jest ta sama partia co w 2005 roku. Nie zagłosuje na Samoobronę i lid, to oczywiste. Na PIS też nie chciałbym głosować bo wiele ich działań jest dla mnie niedopuszczalnych. Pozostaje bezbarwny od dłuższego czasu PSL oraz bardzo dziwny zlepek LPR. No chcę zagłosować tylko nie mam na kogo.
LPR to nie zlepek tylko komitet stworzony tylko i wyłącznie na potrzeby wyborów. Partie tworzące ten komitet zachowały odrębność i w sejmie będą również traktowane jako różne byty polityczne. Więc może przemyśl czy UPR (w ramach LPR) nie jest warte Twojego głosu?:) pozdrawiam Mateusz rozumiem Cię doskonale ja tez nie głosuję za PO tylko przeciw PiS bo
1. Nie lubię jak ktoś robi ze mnie idiotę za moje pieniądze 2. Gdy czytam zachodnią prasę to wstydzę się że jestem polakiem 3. Mam dość politycznych awantur Moj brat w poprzednich wyborach razem z całą swoją rodziną namówiony zresztą przez proboszcza którego zdanie bardzo szanuje dał szansę PiS liczył że zrobią porządek z układami ,łapówkarstwem zadbają o dobro polskich rodzin itd zagłosował na nich i mówił o tym głośno mimo że był pośmiewiskiem w towarzystwie ale po tym co faktycznie osiągneli przez te dwa lata i po tym czego nie zrobili równie głośno mówi że to był wieli błąd i drugi raz nie da się zrobić w trąbę. Czego wszystkim nam życzę.
Mateusz, a byłeś kiedyś na prawyborach we wrześni?
A czym Cię przekonała UPR? Poza niezmiennością pogladów i wyuczonymi na pamięć hasłami powtarzanymi do znudzenia. To monotematyczne wypowiadanie tekstów, które słyszę od ponad piętnastu lat (ciągle te same) traktuję jako folklor. Załóżmy, że UPR wygra i zacznie realizować politykę gospodarczą opartą na leseferyźmie i "prawdziwym" liberaliźmie gospodarczym. Powinieneś wiedzieć, że takie zasady są opłacalne dla krajów, które znajdują się na podobnym poziomie rozwoju gospodarczego. Jesli kraje nie znajdują się na jednakowym poziomie rozwoju gospodarczego korzyści osiąga kraj silniejszy gospodarczo. Czy USA nie stosują interwencjonizmu państwowego? Stosują i to na pewno bardziej niż Ci się wydaje. A po co stosują narzucając jednocześnie słabyszym ekonomicznie pełny leseferyzm? A może Japonia jest liberalna i nie stosuje interwencjonizmu państwowego? Teraz Japonia stosuje mniej interwencjonizmu, ale cała potęga gospodarki japońskiej została zbudowana na interwencjoniźmie państwowym. A może RFN ma liberalna gospodarkę? Największe firmy niemieckie są zarzadzane przez największe państwowe banki, a przejęcie przez kapitał zagraniczny większościowych pakietów największych niemieckich przedsiębiorstw jest fizycznie niemożliwe. OK ProLans, jak znajdziesz jakiś kraj, w którym utopia Korwina i jego chłopców znajduje potwierdzenie w praktyce, to daj znać!
|
|