www tradingsun com kosuzlki są lacoste i ralph lauren
dzisiaj dostałem takie pismo:

może ktoś wyjaśnić dokładnie(w prosty sposób) co mam zrobić? Za paczkę zapłaciłem 360$ + 157$ koszty wysyłki.
|
Pismo z urzędu |
Pismo z urzędu
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
witam. zamówiłem na chinskiej stronie(nie jakiś ebay tylko sklep) internetowej koszulki.
www tradingsun com kosuzlki są lacoste i ralph lauren dzisiaj dostałem takie pismo: ![]() może ktoś wyjaśnić dokładnie(w prosty sposób) co mam zrobić? Za paczkę zapłaciłem 360$ + 157$ koszty wysyłki.
Jak nie chcesz kombinować to :
- musisz przedstawić dowód co jest zawartością oraz że zapłaciłeś te 360$ + 157$. Od sumy czyli 535$ policzą Ci cło (jeżeli jest przewidziane na ten towar) oraz 22% VAT. Oprócz tego Urząd Celny pobiera jakieś opłaty za sporządzenie dokumentacji celnej. pozdr TR
Jesli sprowadzałeś prywatnie to odprawi Ci urzad telny, potrzebne faktury i dowód osob.,jeśli na firme to zgłoś sie do agencji celnej bo urzad firmom nie wypelnia SAD-ow
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pismo z urzędu": - Likwidacja firmy - pismo do urzędu gminy - Pismo Ekonomiczne - pismo - szkolenie ? - Pismo z US - jaka odp ? - pismo o współpracy
• Strona 1 z 1
|
|