|
PIT-28 jak go wypełnić |
|
Strona główna forum
‹ Podatki i ZUS
‹ Podatki
Autor
Wiadomość
witam wszystkich.prosze o pomoc ludzi,którzy juz rozliczali sie z us.Prowadzę mały sklepik odzieżowy jestem na ryczałcie.książkę prowadzę sama.przyszedł czas złożenia do us pit-28, ale nie mam pojęcia jak go wypełnić.jesli ktos potrafi mi pomóc to bardzo dziekuję.podam jeszcze że podatek od sprzedaży w wysokości 3% place co miesiąc do urzędu skarbowego.bardzo prosze o pomoc w tej sprawie.pozdrawiam wszystkich i dziekuje za pomoc
nie zadałaś pytania .Jak mogę ci pomóc kiedy nie wiem co sprawia ci problem w zeznaniu PIT 28
tak szczerze to chyba wszystk sprawia mi problem.poprostu boje sie bym nie popełnila błedu.naprawde nie mam pojęcia jak wypełnic ten pit.przepraszam ale musialabym miec wytłumaczone krok po kroku.wydaje mi sie że kieruje mna strach i dlatego sądze że jest to dla mnie czarna magia.dziekuje i pozdrawiam
Musisz mieć podsumowane: a/ewidencja przychodu miesiącami b/zapł.skladkę społeczną w 2007 roku c/zapł.skł.zdrowotną 7,75 % podstawy
zaczynamy od PIT 28A kolumna po kolumnie cała metryczka w kol.10 przychód z 2007 roku i przenosisz do kol 15. PIT 28 - metryczka ,kol.21 i 27 przeniesione liczby z PIT 28A poz,10 razem kol 38 i 44 poz 65 społeczne przenosisz to do poz.74 i różnica poz.81 i 88 poz 89 podatek wyliczony poz 99 odliczamy zdrowotną i dalej jak pisze.Dalej już proste
Diękuje napewno dużo bardzo dużo mi pomogłaś.Jednak nie jest to takie straszne jakby się wydawało.życze wszystkiego najlepszego w nowym roku i pozdrawiam raz jeszcze
|
|