Dzisiejszego dnia wchodząc głodny do sklepu postanowiłem kupić pewnego rodzaju pizze.
Była to normalna pizza taka jak robią w pizzeriach,już upieczona z roztopionym serkiem,upieczonymi składnikami,ale ZIMNA ! I w dodatku smakowała tak dobrze,jak taka z pieca.Pomyślalem,że można by otworzyć pizzerie,z pizzą na sam dowóz ( odpada koszt lokalu)
Klijent sam by sobie w domu odgrzewał taką pizze,z doświadczenia wiem,że pizza nie zawsze dojeżdża do klijenta gorąca,a co najwyżej ciepła,pizza żeby była smaczna musi być gorąca,wyjątkiem jest pizza którą dzisiaj jadłem.Podejrzewam że po odgrzaniu była by jeszcze lepsza,niż na zimno.Do czego dąże?Pizzeria z ZIMNĄ pizzą na dowóz.
Plusy :
- Odpadają koszty lokalu lub wynajmu lokalu ( pizze kupywał bym od tego gościa co do sklepu dostarczał )
Więc lokal moge mieć w domu.
- Odpadaja koszty pracowników,prądu itp.
Jedynym moim kosztem jest paliwo i ulotki.Z doświadczenia wiem,że wystarczy PORZĄDNIE roznieść ok 100 tyś ŁADNIE ZAPROJEKTOWANYCH ulotek żeby mieć około 30 stałych klijentów dziennie.
- Minusy,że nie wiem czy ludzie sie do czegoś takiego przekonają
Ale jeśli pizza GIGANT 40 cm,średnio kosztuje 30 pln ( Szczecin ) a ja moge sprzedawać ją za 16 PLN.Co o tym sadzicie?