|
Pizzeria na wsi - strona 2 |
Pizzeria na wsi
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Maszyny super sprawa mam gościa u którego możesz dostać dobry procent tylko ,że teraz procedura dość długo trwa ale się opłaca. zapraszam na PW
A jak ocenili byście kwote na rozkrecenie tego biznesu? : lokal 140m w centrum gminy tuz obok trasy przelotowej, praking na 20 aut. Myslałem o franczyzie jednej z pizzeri + do tego lokal z alkocholem;] liczac oczywiście że lokal zostanie wyposaony przez borowar w meble itp. interesują mnie jakieś przybliżone koszty + czas zworu. pozdrawiam!
Franczyza ma swoje plusy i minusy ale jak masz dać prawie 200 tyś zł na to żeby Ci wyposażyli lokal i płacić im co miesiąc "haracz" to wolałabym za 100 tyś wyposażyć własną knajpę wyciągnąć coś od browarów i nie musieć nic nikomu płacić. W zależności od tego w jakim stanie jest ten lokal i co trzeba by było w nim zrobić i na jakim poziomie. Można lokal wyposażyć jeżeli chodzi o pizze piece stoły mieszarka jeżeli kupisz używki to wydasz ok 10 tyś a jak kupisz nowe to możesz wydać 20-30 tyś i więcej wszystko zalezy od tego co chcesz mieć w lokalu. zajmuję się rozkręcaniem lokali więc jeżeli ktoś jest zainteresowany recepturami na ciasto do pizzy sosy kebab shoarmę to zapraszam e-mail adusia84@interia.eu
Przykład : we wsi strzegowo 3,5k mieszkańców są dwie pizzerie ( jedna koło drogi nr 7 ) a druga koło boiska jedna i druga wiedzie sobie dobrze> dziś koło pizzerii kolo boiska jest jakieś "koncert" kapeli rockowej ;] dobra reklama myślę:) czynsz strasznie duuuuży, tu ja bym negocjował. A czy są jakieś inne bary w twojej wsi? jaki klimat byłby w pizzerii przecież to tez ma bardzo duże znaczenie(pytam z ciekawości:))
koszt lokalu w moim przypadku to ok 2 tyś stan lokalu hmm.. raczej do remontu bo od nowości nic w nim nie było robione a ma już 2 lata... czyli trzeba by było troszkę włożyć w remont... ad klimatem sie jeszcze nie zastanawiałem
Witam wszystkich rowniez zastanawiam sie nad otwarciem pizzeri mam dosc duzy budynek okolo 200m2 mozna powiedziec ze jest przygotowany pod tego typu inwestycje remnt wiadomno musze zrobic plytki sciany nowa instalacja wodna i elektryczna wymiana okien drzwi zalozenie wentylacji wszytstko ze spraw budowlano remontowych jestem zrobic sam jak najnizszym kosztem . budynek znajduje sie na dzialce 40 arowej gdzie jeszcze jestm maly domek jest co glowna wies gminy gdzie znajduje sie szkola urzad gminy roznego typu instytucje zaklady itp .Chce zrobic tam pizzerie wiadomo piwko do tego jakies inne napoje itp bilard dart fajna muzyka i klimacik przyjemny chce a by przychodzila mlodziez jak i malzenstwa z dziecmi chcialbym to zrobic dla wszystkich poprostu dzialka z\znajduje sie przy drodze powiatowej laczacej dwa przejscia garniczne w okolicy z konkurencja jets nawet dobrze bo najblizsze pizzerie to 25 i 25 km od moejj gminy chcilbym sie poradzic czy moze to wyjsc czy nie ? Chce skorzystac dotacje z pefron poniewaz jestem osoba niepelnosprawna i chcialbym takze takie osoby zatrudnic wiadomoze ze stopniem umiarkowanym lub lekkim prosze o rady.Dziekuje
Też myślę o otwarciu pizzerii na wsi. Moja wioska ma ok 2,5 do 3 tys. mieszkańców. W okolicy jest kilka pizzerii, ale do każdej jest min. 15 minut jazdy samochodem, a do tej najlepszej już jedzie się ponad 20 min. Dowóz z tych pizzerii do naszej miejscowości zawsze jest płatny, chyba że zamawia się 2 pizze, to wtedy jest gratis.
W mojej miejscowości jest jeden bar, gdzie zbiera się towarzystwo głównie w weekend. Do jedzenia serwują tam tylko hamburgery i zapiekanki i pizze odgrzewane. Ja chciałabym postawić na pizze robioną na świeżym cieście, do tego kilka dań z serii "kuchni domowej", ponieważ w okolicy (do 1km) jest 2 duże zakłady pracy w których pracują głównie panowie, więc mogli by zatrzymać się na żurek z kiełbasą lub flaczki. W tym momencie mogę mieć do dyspozycji budynek o powierzchni ok. 90 m2. Jest on kompletnie nie dostosowany pod taki rodzaj usług. Są podłączone media, ale nie ma łazienek, nie ma podziału na pomieszczenia, gdzie można by było zagospodarować kuchnię i salę konsumpcyjną. Budynek jest do remontu. Myślałam też o budowie nowego budynku o konstrukcji drewnianej i wykończony w stylu domku leśniczego, ale boję się, że koszt inwestycji mnie przerośnie i zejdzie rok lub 2 zanim odrobi się. Jak to wygląda w dzisiejszych czasach, kiedy wszystko idzie w górę. Drożeje cukier, chleb, mąka a co za tym pójdzie zdrożeją inne produkty. Czy będzie się opłacało sprzedawać pizzę w cenie 20 zł?
witam
duzo latam po tematach biznesu oczywiscie wlasnego ale tu zaczepiłem sie na chwilke i mam pomysla a wiec mieszkam w gminie ktora ma ok 4000 ludnosci w miejscowosci w ktorej chce wlasnie otworzyc mała pizzerje jest ok 1500 ludnosci i miejscowosc tej jest urzad gminy szkola aptek lezy ok 18 km od miasta wojewodzkiego miejscowosc lezy przy krajowej drodze tyle ze przez rzeke ktora plynie koło Zaboru nie ma jeszcze mostu ale jest przeprawa promowa aha w tej miejscowosci znajduje sie jeszcze sanatorium dla trudnej młodzierzy a wokól zaboru jest duzo zieleni i duże jezioro oraz kompieliska , ale sie rozpisałem a no własnie ale w tej miejscowosci jest szkoła podstawowa ale nie ma takiej małej przytulnej pizzeri tak sobie mysle a moze ja cos z tym zrobie nie mam lokum ale poszukam kasy zabardzo tez nie ale mozna pomyslec o kredycie no i dofinansowaniu z uni , Mysle nad małym lokalkiem ktory byc moize przyniesie jakas tam kaske aha rozworzenie pizzy tez wchodzi w gre na terenie gminy , młodzierzy jest tu opór i nie maja co ze soba zrobic gdzie posiedziec i zjesc pizze , jeszcze jedno w okresie letnim w zaborze jest masa ludzi bo znajduje sie obok nawet spore kompielisko Przepraszam pisze tak chaotycznie ale mysle nad tym juz coraz bardziej powaznie a co wy na to moi forumfowicze myslicie jezeli jest ktos kto tak samo , albo podobnie zaczynał to prosze o podpowiedzi i oczywiscie krytyke co i jak zaczac zgory wszelkie dzieki
nie opłacalne wiem z doświadczenia przy wiosce 3 tysiące mieszkańców na tygodniu sprzedaja 20 pizz:)
jak mieszkalem w PL to moj znajomy otworzytl pizzerie gdzie w miejscowosci jest chyba jakies 2tys ludzi ale mase malych wiosek wokoło. wziął wszystko w kredyt. zaczynal od niewielkiego lokalu. ma pizze(pyszną!)+ fast food i pare dań domowych.aha i piwo. business kręcił mu sie niesamowicie. Po chyba roku zrobil sobie dobudówke do lokalu(lokal własnościowy),a nawet poszedł w góre budując piętro gdzie znajdują sie duze kolorowe loże,bilard i automat z muzyką.na dole maly bar z pięcioma stołami...nie,6:) i telewizor na ścianie.pamietam jak grałem w stołecznym klubie to nawet całym klubem szliśmy na mecze do pizzerii a w 2012 napewno bedzie ku temu okazja:D ogolnie pizzeria na wsi to super pomysl jesli masz: świerze produkty,nie zaduza konkurencja,sporo młodzieży,piwo,ładnie zrobiony lokal(niekoniecznie drogo).warto pomyslec tez o okolicznych wioskach bo oni napewno tez przyjadą! robic event's,catering dla np zakładów pracy.. to naprawde nie jest takie trudne,ale mało ludzi na to wpada(dobra reklama,event's,catering) :)
no własnie o to chodzi tylko że ja nie mam tam lokalu musiał bym wszystko narazie brac pod wynajem a wiesz jak to jest z ludzmi w tych czasach byc u kogos jest małe miejsce ale to u kogos w mieszkaniu i nie widze zeby mi to urzyczyli!!!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pizzeria na wsi - strona 2": - pizzeria - Pizzeria - bar pub pizzeria na wsi - pub czy pizzeria - Pizzeria
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|