|
PIZZERIA W MIESZKANIU |
PIZZERIA W MIESZKANIU
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A więc , już mówię aby uprzedzić pytania innych , miasto moje ma około 250 tys . mieszkańców , tak jest w niej wiele pizzerni i wszystkie mają dość wygórowane ceny . Pizza rodzinna (40) 14 zł . ? 3/4 klientów tych pizzeri w mojej okolicy (a jest ich chyba 7) to klienci na telefon. Wszystkie te pizzerie mają piękne, wielkie lokale. Po co to ? Nie jestem do końca przekonany, czy można ale taka pizzeria w mieszkaniu, tylko na telefon, parter w jakimś małym bloku. Co o tym sądzicie. Z moich ogólnikowych obliczeń, ujmując pewnie wszystkie koszta wyszło że mógłbym od najtańszej pizzeri sprzedawać dania o 2-3 zl taniej . Tylko jak z Sanepidem , czy tak w mieszkaniu mozna .? czekam na wasze wypowiedzi, pozdrawiam Aleks. ;)
Pizzeria w mieszkaniu odpada. Sanepid nigdy się na to nie zgodzi a przede wszystkim mieszkańcy. Jesli masz gastronomie to potrzebujesz dwóch osobnych wejść do budynku, siły itd. wymóg sanepidu 3m do góry oczywiscie powierzchnia łatwo zmywalna najlepiej płytki). Lepiej wynająć mały lokal w którym była kiedyś gastronomia i wtedy działać.
Nigdy w życiu, przecież tu chodzi o żywność, gdyby tak było można to pomyśl ile piekarni i cukierni by padło, przez te domowe produkcje, w piekarni pączek 1.50 a produkcja tekiego domowego wynosi pewnie z 0.25 grosza tak byłby zysk i dobre obroty ale nikt Ci nie kupi pizzy robionej w domu, brak zaufania i w ogóle nie ma o czym gadać, jak się sanepid dowie to Ci taką kare dadzą że sie nie pozbierasz.
NIE -Nie można!!! ale po kolei pizza rodzinna 40cm kosztuje 14zł no wiesz....u mnie to ona kosztuje 38zł-50 3/4 klientów czyli całych siedmiu to też straszny tłum..... w domu to można bimber se pędzić i potem menelom spod biedrony sprzedawać po dychu.. człowieku kręcisz placka, odwracasz się po cebule a tu twój kot wskakuje i załatwia się w moją pepperoni...nie ludzie trzymajta mnie we trzech bo w pięciu nie dacie rady,
hehe pomysł widzę ostro zbesztany przez wszystkich ;p ale niestety taka jest prawda, to by nie przeszło. ;p i tak już ktoś wcześniej napisał lepiej wynająć małe pomieszczenie, z które mógłbyś zrobić kuchnię. tylko że z pizzą tylko na telefon musisz się dobrze rozreklamować po całej okolicy, zasypać ludzi ulotkami.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "PIZZERIA W MIESZKANIU": - Sp. z o.o. w mieszkaniu? - Działalność w mieszkaniu - Sklep w mieszkaniu - Zarobek na mieszkaniu - Działalność w mieszkaniu
• Strona 1 z 1
|
|