Witam
Czytam to forum od dluzeszego czasu dosyc skrupulatnie i staram sie wyciagnac wszystkie interesujace mnie informacje.
W tym temacie chcialbym zobaczyc opinie o pomysly oraz doradztwo w sprawach technicznych.
Mam zamiar otworzyc mala pizzerie w duzym miescie.
Ogolny charakter ma byc taki:
- maly lokal gastronomiczny max 25m2 (praktycznie sama kuchnia wraz z lada sprzedawcza, jedno pomieszczenie przedzielone elementem przez ktory widoczny jest proces produkcji)
- usluga sprzedazy zlokalizowana w poblizu wielkiego centrum handlowego i uczelni oraz akademikow
- pizza bardzo dobra wedlug receptury jednej z najlepszych pizzeri we wloszech (posiadam scisly kontakt z pizzeria w wloszech ktora posiada wlasnie taki charakter i cieszy sie duzym uznaniem)
- w lokalu beda pracowaly 2 osoby (pizeerman i sprzedawca)
Atuty otwarcia takiego biznesu. Znam zasady dzialania i prowadzenia takiej pizzeri z obserwacji jak i ze strony techniczno-finansowej. Pizza oryginalna wloska nie jakies miksy tworzone w polsce. Szkolenie pizzermana bedzie przeprowadzone przez oryginalnego pizzajolo z Wloch. Receptura ciasta oraz kompozycje identyczne jak we wloszech.
Dodam ze srednie zejscie w dzien powszedni we wloszech w nowo otwartym lokalu po okresie 1 roku czasu jest okolo 100 - 120 pizz dziennie. Lokal otwierany okolo godziny 18 i zamykany do wykonczenia ciasta lub max do godziny 23.00. W weckendy okolo 120 do 140 pizz. 1 dzien w tygodniu lokal zamkniety.
Sprzedaz pizzy odbywa sie w nastepujacy sposob.
W lokalu bedzie zamonotwana lada sprzedawcy. Sprzedawca bedzie dzielil pizze na 4 kawalki i wstawial do lady. Bedzie mozliwe zamowienie pizzy na wynos, na wynos kawalki, na miejscu cos w postaci fast food bez mozliwosci siedzenia, nie trzeba odrazu kupywac calej pizzy zeby ja zjesc tylko mozna sobie zjesc konkretny kawalek a pozniej inny.
Poza pizza beda oferowane specjalne bulki (buleczki na goraco z ciasta do pizzy ze skladnikami), pizza zamknieta (normalna pizza zlozona na pol i zapieczona), napoje.
W przyszlosci mozliwosc rozszezenia menu ale to nie jest naszym celem.
Prosze o opinie ten temat.
Wczasie rozwijania tematu bede zadawal konkretne pytania.
Pozdrawiam i oczekuje na odpowiedzi.