|
Pizzernia w inkubatorze przedsiebiorczosci |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich serdecznie,własnie wpadłem na pomysł otworzenia pizzerni w inkubatorze przedsiebiorczosci,co wy o tym myslicie?Skupil bym sie głownie na dostawie dobrej pizzy do domu klijenta.Zastanawiam sie tylko czy niema zadnych przeciwskazan aby punkt gastronomiczny znalazl sie w takim inkubatorze.
jedynym problemem bedzie to ze inkubator nie da Ci pieniedzy na sprzet gastronomiczny,srodki transportu etc chyba ze zlozylbys projekt i przyjeliby Cie do venture capital ale podejrzewam ze to zbyt "tanie" przedsiewziecie do takiego czegos.
Inkubator przedsiebiorczosci daje mozliwosc prowadzenia DG bez zakladania firmy czyli bez drogiego zusu etc innych oplat,udostepnia pomieszczenia na biuro,daje dostep do internetu,telefonu faxu,udostepnia kase fiskalna,ksiegowa i mozliwe ze jeszcze cos ale to sprawdz konkretnie na stronie.Inkubator natomiast nie wyposazy Ci raczej pizzeri.Konkretnie zapytaj w konkretnym inkubatorze bo moze sie cos zmienilo. adresy inkubatorów
Dziekuje za odp, myśle ze pieniadze na wyposazenie udalo by mi sie jakos zdobyc.?Tak jak mowisz musze sie do nich udac i konkretnie zapytac.Jak by ktos jeszcze cos wiedzial to byl bym wdzieczny.
kiepski pomysl...inkubatory ogolnie nie chca miec u siebuie ludzi ktorzy zajmuja sie biznesem gdzie w gre wchodzi kasa fiskalna.,..
Na fundusze z VC przy takim projekcie nie masz co liczyć. Nie wiem w jakim mieście mieszkasz itd i jak wygląda rynek pod względem konkurencji (i co za tym idzie jakim zyskiem "był byś" dla funduszy VC)- przy dużym rozwoju konkurencji i zróżnicowanej korelacji popytu i podaży zarobek jaki generowała by Twoja firma może być wystarczający na potrzeby Twojej działalności lecz jak to w naturze zwykle bywa nie ma nic za darmo tak i tu fundusz liczy na partycypacje Twoich zysków (na pewno nie mniej niż 30-40% udziałów funduszu w tym co wygenerujesz) - moim zdaniem jesteś dla nich nie rentownym przedsięwzięciem choć z założenia venture capital opiera się w głównej mierze na ryzyku a TY z góry zakładasz, iż Twoja pizza jak to napisałeś będzie dobra ... to za małe zabezpieczenie :)
Na pieniądze z banku też nie masz co liczyć banki bowiem nie mają takich ofert. Moim zdaniem lepiej pozyskać fundusze z Unii (skorzystać z jakiegoś sektorowego funduszu pomocy - „Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw" itd ...) Ale to tylko moja opinia i przyłączam się do opinii mojego przedmówcy :)
|
|