Witam wszystkich , proszę o podpowiedź w jaki sposób ( na jaką działalność ) można wykorzystać plac w samym centrum 80 - tysięcznego miasta , w odległości kilkudziesięciu metrów od dworca PKP.
Z góry dziękuję za sugestie.
|
Plac 1000 m2 w centrum miasta |
Plac 1000 m2 w centrum miasta
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich , proszę o podpowiedź w jaki sposób ( na jaką działalność ) można wykorzystać plac w samym centrum 80 - tysięcznego miasta , w odległości kilkudziesięciu metrów od dworca PKP.
Z góry dziękuję za sugestie.
może parking strzeżony?
kwestia ogrodzenia,utwardzenia,budki dla stróża,ubezpieczenia tak w skrócie
Powiem tak, sprzedaj lub wynajmij to komuś. Po co ładować w to kase i czekać na zwrot i zyski jak możesz odrazu bez ryzyka mieć z tego kasę. Ja odziedziczyłem lokal w 30 tys mieście na Śląsku, jest on ok 300m od rynku, nic w nim nie było od lat, poprostu osoba starsza nie miała głowy do interesów, wynajmuje to teraz i mam 1700zł miesięcznie za czynsz bez inwestowania i zabawy w biznesy. Zrób tak jak ja, ogłoś przetarg, daj ogłoszenie do gazet, internetu, urzędu miasta, wtedy dostaniesz najwyższą ofertę.
Kmieciu, nie doradzaj sprzedaży takiej działki. jeśli autor wątku nie ma pomysłu na biznesm to znaczy, że nie będzie wiedział na co przeznaczyć pieniądze ze sprzedaży. Ale wynajem, to bardzo dobry pomysł. Idą święta, może na początek zorientuj się czy możesz wynająć ten plac ludziom handlującym choinkami (na początek oczywiście). A później może faktycznie parking strzeżony. W Łodzi np. taki parking miałbyś non-stop oblężony.
Pozdrawiam.
Ja miałem łatwiej z faktu iż tam był lokal a nie grunt sam. Sprzedaż to masz rację, to jest ostateczność. Trafiłeś wątek z choinkami, sporo budek w okolicach centrum każdego miasta stoi z choinkami, ozdobami i petardami na sylwestra. Parking jest dobry, szczególnie że większość miast cierpi na brak miejsc parkingowych w miejscach oblężonych jak główne ulice itd. Zobacz jak z dojazdem do niego by było, jeśli trzeba przeciskać się przez całe miasto 1 wąską uliczką to nie widze sensu robienia parkingu, poszukaj czegoś bardziej dochodowego. Ja jak dostałem lokal to chciałem otworzyć McDonald, KFC lub coś podobnego ale wszystko jest i nie posiadałem funduszy( jak to otrzymałem miałem 18 lat), zobacz jak u ciebie z tego typu barami szybkiej obsługi, zawsze są one oblężone a te firmy zapewniają ci szkolenie, sprzęt itd. Możliwości jest wiele ale trzeba by zrobić obeznanie terenu.
witam. 10a to dużo i niedużo. szukam placu w centrum miasta, chce zrobić parking. Napisz jakie to miasto. Może chciałbyś wynająć?
irga@poczta.onet.eu Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Plac 1000 m2 w centrum miasta": - Plac 1000 m2 w Wawrze - Magazyn 500 m2 , plac 1000 m2 , gotówka - Śląsk, 3 hale /3x180m2/ plac 1000 m2 szkam pomysłu - LOKAL HALA 600M2 PLAC PONAD 1000 SKLEP 300 - PRYWATNY PLAC TARGOWY-KONKURENCJA DLA MIASTA!!!
• Strona 1 z 1
|
|