Witam mam mały plac przy jednej z 2 najgłówniejszych ulic w moim niewielkim mieście liczącym ok 5000mieszk. Miejscowość usytuowana jest na mazowszu jakieś 70km od warszawy(jednak to nie jest w tym temacie istotne)
Działka jest stosunkowo nieduża, ale chciałbym postawić na niej jakiś niewielki lokal aby np. wynajmować( jakieś 2 lata temu miałęm propozycje od dentystki aby odsprzedać lokal) niestety ktoś już jej wynajął pomieszczenie 50m od mojej działki. Dodam że na tej ulicy jest już bar, jakieś 3 spożywcze, monopolowy, 2 sklepy chemiczne jeden naprzeciw działki i kiosk w odległości 30m. Osobiście myślałem od małym lokalu np. aby wynajmować na imprezy okazjonalne typu komunie, 18, malutkie przyjęcia weselne itd, z tym że nie mam miejsca na parking i to jest problem (funkcjonuje podobny lokal w tym mieście bez parkingu ale jest już dośc stary i nikt nie inwestuje myśle że mógłbym zrobić dużą konkurencje).
Szczerze to ładnie wygląda z mojej strony bo dużo o tym myślałem ale chciałbym usłyszeć różne opinie również krytyczne.
Może ktoś ma jakiś inny pomysł
dysponuje na razie kapitałem ok 25-30tys. zł, dodam że studiuje zarządzanie dziennie i to był by pierwszy legalny interes taki żeby sobie dorobić
pozdrawiam i czekam na propozycje