Witam,
mam prośbe, na zaliczenie przedmiotu mam zrobic plan finansowy, nie wiem za bardzo jak sie zato zabrac.
Tzn przyychodzi do mnie klient ma powiedzmy 100 000 i ja mam mu przedstawic plan finansowy. Czy ktos moze mi pomóc? z góry dziekuje
|
Plan finansowy |
Plan finansowy
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Witam,
mam prośbe, na zaliczenie przedmiotu mam zrobic plan finansowy, nie wiem za bardzo jak sie zato zabrac. Tzn przyychodzi do mnie klient ma powiedzmy 100 000 i ja mam mu przedstawic plan finansowy. Czy ktos moze mi pomóc? z góry dziekuje
A w tej szkole, w której to "zaliczasz", to nie mówili jak się za to zabrać?
nie, dlatego myslalam ze jest jakis szablon kolejnych punktów jakie to ma zawierac, ale mam juz pewien pomysl.
Moze ktos moze mi doradzic, gdzie ulokowac oszczednosci w przypadku gdy pierwsza wplata to powiedzmy 2000 zł, potem chcialabym wplacac co miesiac powiedzmy po 100 zl. To by było takie dłuzsze oszczedzanie na przyszlosc dziecka, interesowaloby mnie 100% ochrony kapitału
konto oszczędnościowe, jeśli chcesz dopłacać
Przeczytaj, to co napisałaś! Czy tu są wszystkie informacje, na podstawie których można zrobić plan finansowy? 100% ochrony kapitału? Od razu możesz założyć średnią roczną stopę zwrotu na poziomie inflacji, albo nieco poniżej. W jakim wieku jest dziecko? Szesnaście lat, czy szesnaście miesięcy? Jaki jest horyzont inwestycji, kiedy będą wypłaty i przez ile lat? Na początek chyba wystarczy. Zrób wszystkie niezbędne założenia i .... chwyć kalkulator finansowy!
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|