|
Plantacja aronii |
Plantacja aronii
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam zainteresowalem sie ostatnio chodowla aronii ,chciałbym w przyszłosci zajmowac sie uprawa tej własnie rośliny. Chciałem prosic o rade ludzi doświadczonych juz w tym kierunku.Posiadam do dyspozycji na poczatek ok 3ha jaka by była cena sadzonek na taka powierzchnie i reszta co za tym idzie czy majac ok 5ha aroni da sie z tego wyzyc czy trzeba szukac dodatkowego zajecia prosze o komentaze.Kazda rada dla mnie cenna ....dzieki...
czy trudno jest wbic sie w rynek
na aronii się nie znam
ale skoro każda rada ............... to może tak hodowla a nie chodowla komentarz a nie komentaż natomiast co do samego pytanie czy da sie wyżyć ? a ile wydajesz na życie ?
Dzieki koledze za komentaz. Ale to nie jest sprawdzian z ortografi.Chce otrzymac tylko odpowiedz na konkretne pytania.A bledy sa zpowodowane tym ,ze w pospiechu to pisałem.Prosze o rady na temat aronii a nie ortografi
no przyznaje mam małe problemy z ort. ale to nie jest wazne w tym linku,czyż nie...
tak napisałes teraz piszesz ze
to moze skoro jestes taki niezdecydowany to zamiast aronii moze kartofle ?
Raczej nie jest to opłacalne. Do 5 hektarów aronii musiałbyś zatrudnić kilku pracowników na okres zbiorów a ciężko Ci będzie ich znaleść, ponieważ żeby wyjść na swoje musisz zapłacić im naprawdę grosze. Musiłbyś się czymś innym zająć. Znajomy nie ma nawet jednego hektara ale służy mu to jako dodatek do pensji "wiosennej".
Jak to w rolnictwie.Znasz wszelkie zagrożenia,typu :grad,zaraz etc. Możesz mieć sezon w plecy.Sprawdziłeś ,czy grunt się nadaje pod plantację.Zrobiłeś biznesplan ?....Z góry zazanczam,że nie jestem związany z rolnictwem.
Moze dodatkowo pomysl o produkcjii soku z aronii.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Plantacja aronii": - Uprawa porzeczki, żurawiny, aronii - Pomysł na WINO Z JAGÓD ALBO Z ARONII - Plantacja pieczarek - PLANTACJA EKOLOGICZNA - Plantacja Jabłek
• Strona 1 z 1
|
|