|
Plantacja Jabłek - strona 2 |
Plantacja Jabłek
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Primo Tusk nie może niczego obiecać. Jest głową państwa, ale nie pogody. Po drugie to faktycznie w tym roku cena jabłek była cholernie wysokoa. A jednak wydaje mi się, że rolnik wolałby mniej jabłek niż więcej. Wkońcu to mniej roboty dla niego.
źródło: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,92 ... caid=1516b
Głową państwa jest prezydent.
Sadownik jeśli już. Znam takiego jednego sadownika co produkcję ma taką samą jak w 2006 r. i zaciera ręce. Nie wszędzie były mrozy, ale cóż innym razem może jemu się nie urodzić.
A czy ja mówię, że 3 zł to zła cena? Dla mnie to mogą zarabiać jak najwięcej bo o to przecież chodzi w prowadzeniu interesów, aczkolwiek przyczyną wyższych cen są też i wyższe wymagania płacowe...
Generalnie to tyle ostatnio mitów czytam na temat wzrostu zarobków że mała głowa.
Gdzie te wzrosty nastąpiły? W budowlance? Czy w sejmie? Zwykły pracownik zarabia tyle co zarabiał. Te same zarobki mają na stacjach benzynowych, te same na poczcie. Dość świeży temat świąteczny, na poczcie na sortowniach nie ma kto pracować za 800 zł, praca na trzy zmiany. Listonoszy też nie ma. A sadownik pracownikowi tak jak płacił tak też płaci. U mnie w mieście potrzeba 400 osób do pracy w jednej ze znanych fabryk żarówek, praca na trzy zmiany w systemie czterobrygadowym za 800-900 zł netto, oj mój Boże wzrost wynagrodzeń. W 1999 taki pracownik tam zarabiał 1300 zł. netto. I te 3 zł za jabłko to bardzo drogo, ale niestety były mrozy. Tusk idol wielu zapomniał co to jest swoboda działalności gospodarczej, zapomniał co to jest wolny rynek cen, i powoływał się na jabłka, chleb, ziemniaki. Ja głosowałem pewnie jak i większość z tego forum na UPR.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Plantacja Jabłek - strona 2": - eksport jabłek do UE - suszarnia jabłek - ODBIORCY JABŁEK POSZUKIWANI - Szukam jabłek od producenta. - eksport jabłek na ukraine
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|