Z wykształcenia jestem informatykiem, ukończyłem dodatkowo studia podyplomowe na wydziale energetycznym Politechniki Śląskiej (Audyt i świadectwa Energetyczne)
posiadam prawo jazdy kat B, B+E, C, C+E, D, D+E (od ponad 13 lat)
wcześniej imałem się róznych robót, byłem przez ponad rok kierownikiem stacji kontroli pojazdów, pracowałem 4,5 roku przy remontach domów w Wielkiej Brytanii (głównie kafelkowanie ale też gipsy, panele, ścianki, hydraulika, malowanie itp), pracowałem w jednym z lokalnych hipermarketów monitorując konkurencję a od 2008 roku dodatkowo wykonuję świadectwa i charakterystyki energetyczne współrpacując z lokalnymi architektami.
od 7 lat zajmuje się handlem. sprzedając elementy stolarki otworowej (profile, listwy, uszczelki, akcesoria etc) współpracuje z producentami z terenu całego kraju (w każdym województwie mam kilku/kilkunastu odbiorców) również przekierowuje do nich zapytania z rynku, głównie lokalnego ale też ostatnio coraz częsciej z róznych części Europu (gł. Francja, Niemcy, Szwecja, Dania, ostatnio Anglia, Węgry, Czechy)
szukam nowe zajęcia, może związanego z obecnym z racji doświadczenia i kontaktów. Zastanawiam się nad otwarciem produkcji przy współpracy z inwestorem.
jestem otwarty na wszelkie propozycje :)