Witam,
Mam 22 lata jestem żołnierzem nie długo wracam z Afganistanu planuje zakończyć karierę żołnierza i wziąźć się do pracy która nie musi być bezpieczna ale napewno bezpieczniejsza od bycia żołnierzem i lepiej płatna od misji w Afganistanie. Mam parę pytan do osób doświadczonych z platformami, mianowicie:
1. Jekie kursy najlepiej zrobić, aby łatwiej było się dostać ?
2. Czy jeżeli umiałbym płynnie mówić po angielsku to czy wystarczy mi ten język czy może zainteresować się norweskim (dodam że musiałbym zacząć od podstaw bo na razie to ani "BE" ani "ME") ? Jeżeli chodzi o angielski to potrafię się "dogadać".
3. Czy wysłanie CV osobićie bez żadnych pośredniaków do wielu firm jest dobrym rozwiązaniem, a może są jakieś lepsze?
4. Jak długo się czeka na odpowiedź o przyjęciu na okres próbny ?
Na tą chwile to tyle pytań.
Miałem po powrocie inne plany chciałem otworzyć własny biznes, ale wydaje mi się że potrzebny mi będzie większy kapitał. Po powrocie planuję ostro wziąźć się za j. angielski.
W przyszłym roku ( w granicach kwietnia) chciałbym zacząć robienie kursów, tylko właśnie problem w tym że nie wiem jakie najlepiej zrobić. Nie będę żałował zainwestować pieniędzy w siebie, ale też nie chce inwestować w "coś" co się może nigdy nie przydać. Na tę chwilę wiem że warto zrobić kurs offshorowe są one drogie, ale jeżeli zwiększą szanse dostania pracy na pewno zrobię. Będę bardzo wdzięczny za pomocną dłoń. Z góry dziękuję i pozdrawiam.