Witam!
umieszczam ponownie informację,którą już umieszczałem wcześniej,ale przy innych postach:
Poczułem się w obowiązku podzielić posiadanymi przeze mnie informacjami dot.firm zajmujacych się reklamą na samochodach,Jest ich w polsce dwie Pie&Gio i El Fuego.Obie działają na bardzo podobnych zasadach,według tego samego systemu.Ponadto właścicielami obydwu są cudzoziemcy:w przypadku Pier&Gio - Włoch,a El Fuego - Węgier.
Ja znam węgierski i mam na Węgrzech przyjaciół,co spowodowało,że doszukałem informacji o tym,że w zeszłym roku na Węgrzech działały dwie firmy działające według identycznego systemu:
1.Wpłata przy podpisaniu umowy,reklama na samochodzie,miesięczne wynagodzenie lub
2.Zakup samochodu za ich pośrednictwem,reklama na aucie,wynagrodzenie.
Węgierskie firmy nazywały się: ILL FERRO i HIRAUTO.Już ich nie ma.W lutym2007 roku "zawiesili" wypłaty na trzy miesiące"z powodu zmiany właściciela".W Maju 2007 8 tysięcy ludzi nadal bezskutecznie czekało na swoje wypłaty niejednokrotnie pozostając z kredytami na zakupione samochody.Rozpoczął się skandal, firmy się likwidowały,ILL FERRO zostawiło umowy z danymi ludzi na podwórku i tym podobne kwiatki.Trwają procesy,ludzie próbują coś odzyskać.
Resztę można poczytać sobie na stronach ,do których załączam linki,pochodzą z gazety"Nepsabadsag"i są po węgiersku,jeżeli jednak komuś zależy na sprawdzeniu podanych przeze mnie danych to znajdzie osobę znającą ten język.Wbrew pozorom jest ich w Polsce sporo.Warto się zastanowić zanim podpisze się umowę.Mnie osobiście to zniechęciło skutecznie.
Pozdrawiam oto linki:
nol.hu/cikk/437035/,
nol.hu/cikk/445779/
,nol.hu/cikk/445167/
,nol.hu/cikk/446800/
nol.hu/cikk/448647/,
nol.hu/cikk/445627/,na tych