|
Płatność SMSem na stronie WWW |
|
Strona główna forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Ile operatorzy pobierają od takiej usługi ?
Zależy kto, w regułu od 20-30% ceny sms netto.
Aby uniknąć przeliczeń :) Za wysłanego SMSa za 1.22PLN dostaniesz 0.33PLN.
Generalnie stawki sa progresywne dla operatora, w ramach modelu biznesowego operatorzy "zazwyczaj" przyjmuja relacje 40/60%, z drugiej strony w ramach wiekszych projektow jestes w stanie rozlozyc pewne stosunki przychodow na okresy np. zadeklarowac oplaty niskie w pierwszej fazie realizacji w celu przyciagniecia znaczej ilosci osob, w drugiej znaczaca zmiane relacji przychodow na korzysc operatora. Reasumujac sa (+/-), lecz gdzie ich nie ma? :D
Oczywiscie jest jeszcze oplata za aktywacje numeru dostepowego na czas okreslony, z tego co pamietam miedzy 1 000 - 2 000 dla indywidualnej strony. Istnieje mozliwosc zalatwienia pewnych rzeczy przez konto na interii, republice wtedy (z moich zrodel) oplata jest naprawde minimalna. W przypadku przedstawionym powyzej jest to jednak niekorzystne, poniewaz nie identyfikujesz swojej marki... Sam ocenisz, w momencie kontaktu z operatorem. Pozdrawiam Efekt
Ja tylko w ekstremalnych warunkach place sms'em
Ja korzystałem z Allpay i tam właśnie się tyle dostaje. Bardzo miła, pomocna i przyjazna obsługra tam :wink:
a propo allpay.pl zalozylem konto umiescilem platnosc sms (tak na probe) miejsce gdzie umiescilem platnosc
a tu email
moze wi ktos dlaczego tak sie dzieje??
Może bezpośrednio u nich zapytaj?
juz wiem,nie mozna przyjmowac datkow:D;/
Przepraszam, byc może to złośliwe ale czy nie prościej i pewniej dowiedziec się u źródła czyli u operatorów? telefon, mail, faks, strona http://www...
Dowiadywałem się u operatorów.
Cena za jeden nr u jednego operatora to 2000zl/miesiąc. Do tego oddajemy 60% ceny smsa operatorowi. Dla generujących ogromne ilości wysłanych sms Premium jest to korzystne, ja jednak osobiście korzystam z seriwsu, który zapewnia mi całe zaplecze, nie płacę żadnych abonamentów za numer. Dostaję 30% z każdego sms, czyli tylko o 10% mniej niż w przypadku bezpośredniej umowy z operatorem i nie płacę b. drogich abonametów, o ktorych pisalem na poczatku postu.
Jakim cudem? Przepraszam za taką reakcje, ale skoro piszesz, że operatorowi oddaje się 60% a np: sewis AllPay.pl korzysta z usług takowych operatorów... to wychodzi na to, że on nic nie zarabia... być może się myle ale wydaje mi się, że jednak operator aż tyle nie bierze
Nie wiem jak jest w dniu dzisiejszym. Dowiadywałem się jakies poltora roku temu u 3 operatorów jakie są ceny numerow i jaki jest podzial zyskow. jeden numer to 2000zl abonamentu miesiecznego + wlasne zaplecze techiczne. podzial zyskow 40/60. Czyli wychodzi z tego, ze taki Allpay ma conajmniej 10% (odliczajac 60% operatora i 30% kogos kto wylapie prowizje), podejrzewam jednak, że gdy taka firma placi abonament za kilkanascie numerów, to wynegocjowala korzystniejszy podzial z operatorem. Wlasny numer oplaca sie otworzyc: a) TV b) duzym portalom c) firmie, ktora zaoferuje taka uslge tysiącom mniejszych stron, ktore chca zarabiac Operatorzy w żaden sposób nie nastawiają się na mniejsze strony, bo im się to po prostu nie opłaca. Stronom też się nie opłaca, bo kto wyjdzie na swoje płacąc tak wysoki abonament, przy relatywnie niskich prowizjach.
fajne
mam pytanie,
czy ktoś wie jak rozlicza się wysłanie takich smsów? skąd np. wiadomo ile dokładnie smsów spłynęło - mam na myśli np. allpay?
Zapewne będziesz miał swoje konto w allpay i tam powinny być wszystkie dane łącznie z prowizją itp. Bynajmniej w ten sposób działa wapacz.
|
|