Pomysł dobry. Pomału ta moda przemija lecz ludzie kupują ponieważ pojawiają się nowe wzory.
Uważam , że zbyt będzie ale jeśli będziesz oferował montaż płotu.
|
Płyty betonowe - strona 2 |
Płyty betonowe
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Pomysł dobry. Pomału ta moda przemija lecz ludzie kupują ponieważ pojawiają się nowe wzory.
Uważam , że zbyt będzie ale jeśli będziesz oferował montaż płotu.
wydaje mi sie ze kolorowe płyty to po prostu pomalowane płyty...no ale mogę sie mylić..:)
Też tak myślałęm na początku ale po namyśle stwierdziłem że to by były zbyt proste i chyba mało trwałe. Pamiętam jak robiłem tynk betonowy(baranek) na dom to mówili abym do betoniarki dodawał pigment z kolorem jaki chce miec...Dlatego myśle żę tutaj jest podobnie..Ale czekam na odpowiedz innych
misiek_kb Ty też jesteś tym zainteresowany?myślisz ze to może wypalic?
Ja w tym roku robie mature, a potem chce otworzyc własną firme. Rozmyślam nad różnymi możliwościami. Raczej myśle o ogrodzeniach i balustradach metalowych + inne usługi spawalnicze. Ale nad tym też myślę gdyż samemu mógłbym ogrodzi swoją działkę a mam troche do ogradzania. Cena jednej płyty to koszt ok. 20zł a kolega tutaj pisał w tym poście, że zrobienie takiej płyty to koszt ok 10zł ze wszytkimi materiałami. Jeśli tak jest naprawde to interes wygląda obiecująco.Ale największy problem bedzie ze zbytem mi sie wydaje. I jeśli miało by się komu to sprzedawa to napewno wypali. Np. gdybyś miał kolege w sklepie czy czymś zajmującym się sprzedaża ogrodzeń, albo z firmą budowlaną, którzy mogli by i podsyła ludzi to też zyski raczej pewne.
a co myślicie o takim pomyśle zeby zamieścić ogłoszenie w lokalnej gazetce..Mimo ze nie zacząłem jeszcze tego robić. Sprawdził bym w ten sposób czy jest na to popyt:)
Witam ja mam takie pytanie czy orientuje się ktos gdzie mogłbym kupic takie formy do ogrodzen betonowych w poblizu Oświęcimia ?? prosze o odpowiedz
czy aby na stropy nie trzeba jakiś certyfikatów, a takie badania i pozwolenia mogą być drogie, chyb jednak lepiej zacząć od płotów
Mam pytanie, jakiego uszlachetniacza dodac do zaprawy betonowej, aby nie przyklejała się do formy i czym spryskiwac formy?
Z produkcją płyt betonowych nie jest tak prosto, produkowaliśmy takie płoty przez 3 lata od 2001 roku, formy sami sobie robiliśmy formy , bo generalnie tym się zajmujemy. Jak tutaj kolega napisał, że na płycie idzie zarobić 10 zł, czyli 100%, to jest to kura znosząca złote jajka. Do produkcji płotów jest potrzebne minimum 2 ludzi zrobią dziennie 60-120 płyt. Przyjąć, że zrobią 60 płyt to jest 600zł dziennie, to przez miesiąc na samym odlewaniu pracując oczywiście od Pn-Pt idzie zarobić 13 800 zł :), teraz z dwóch ludzi do montażu i w najgorszym wypadku masz z 20 tyś :))) ,czy byśmy rezygnowali z takiego interesu? Czasy się zmieniły i koszty materiału, także cięzko mi jest wyliczyć koszt jednego elementu, ale na pewno jest co najwyżej 10 zł na prześle (komplecie) 3 płyty + słupek.
Witam,
Mam pytanie do kolegi pablo0102 bo z tego co widzę na forum to chyba tylko On ma jakieś pojęcie o produkcji płotów betonowych. Mam pewien problem kolego z produkcją płotów, bo wbrew pozorom to nie takie proste. Skoro pracowałeś przy produkcji to myślę, że odpowiesz na kilka moich pytań: - ile cementu potrzeba do zrobienia jednej płyty? - co zrobić jeśli płyty nie chcą mi się odkleić od formy mimo, że jest ona posmarowana odpowiednim olejem? słyszałem o pewnej technice nawiercenia formy, ale czy napewno jest to skuteczne czy nie uszkodzę formy? - jaka powinna być prawidłowa konsystencja. bo jeśli mam za suchą to kłopot z wyjęciem płyty z formy, natomiast jeśli za mokry to krzywe płyty? z góry dziękuje
Witam,
zamiast stosować cement polecam stosowanie popiołów lotnych. Tona popiołu 69 zł, parametry osiągane są te same co cementu. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale to jest na prawdę źródło oszczędności na kosztach produkcji.
witam mam taka dzialalnosc juz dwa lata ,mam uzywana azurowke na sprzedaz forme oczywiscie jak bylbys zainteresowana to moj nr,661500207,odpowiem na kazde pytanie pozdrawiam
Tylko gdzie można kupić te popioły lotne, do tego chyba trzeba mieć silos???
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Płyty betonowe - strona 2": - KUPIĘ PŁYTY BETONOWE - KAZDA ILOSC - ogrodzenia betonowe - bloczki betonowe - wylewki betonowe - Bloczki Betonowe
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|