|
Po 6 miesiącach zwrot inwestycji i czysty zarobek |
Po 6 miesiącach zwrot inwestycji i czysty zarobek
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czesc. Chcę się podzielić z wami fajnym pomysłem na biznes, który rozkręcili moi znajomi. Chcieli postawić na coś nowoczesnego, co przyciągnie wielu klientów i stosunkowo szybko zacznie przynosić zyski. Postawili na usługach dla kobiet w postaci kosmetyczki, robienia paznokci oraz ćwiczeń na redukcję cellulitu i poprawę wyglądu skóry za sprawą urządzeń na podczerwień TermoSpace. Głównie dzięki tym urządzeniom biznes okazał się strzałem w 10. Urządzenia na początku pracowały średnio po 3 godziny dziennie, czyli 6 treningów półgodzinnych za, które znajomi inkasowali 22 zł za każdy. Dzięki rezultatom ćwiczeń i znacznej poprawie wyglądu skóry wieść o urządzeniach zaczęła się bardzo szybko roznosić. Po kilku tygodniach urządzenia pracowały już po 6-7 godzin i zaczęły przynosić naprawdę niezłe zyski. Po niecałych 6 miesiącach zwróciła się inwestycja z wszystkich 3 zakupionych sztuk. Dzisiaj biznes ma już dwa lata. Moi znajomi mają cały czas kontakt z chłopakami z Investspace firmy, która jest właścicielem marki TermoSpace. Razem planują rozszerzenie działalności o dodatkowe urządzenia. Jest coraz więcej zadowolonych klientów no i towarzyszy temu niesamowita atmosfera prowadzenia własnego, udanego biznesu
No to fajnie! na co czekasz! otwórz sobie 5 takich punktów!
3 KAPSUŁY O których piszesz to koszt ponad 60 tys zl, przystosowanie lokalu, remont, inne bajery no i minimalny wkład w biznes to 100 tys zł.
100 000 / 22 zł ( za godzine ) to 4550 godzin . Licząc że kapsuły były by używane 7 godzin to aż 650 dni dzielone na 3 kapsuły 220 dni. Teoretycznie dla laika koszt remontu, wyposażenia i kapsuł zwrócił by sie po ok 8 miesiącach. Niestety co miesiąc ponosimy koszty, przy trzech kapsułach które mają pracować aż 7 godzin dziennie musielibyśmy mieć drugą osobe z rodziny lub pracownika, opłacać czynsze, media (prądu pewnie duzó bierze) . U MniE W CENTrum czynsz to średnio 4-5 tys zł + podatki zusy itp Myśle ze miesięczne koszty to od 7 tys zl ( takie minimum). Czyli na same koszty kapsuły musiały by pracować ok 15 dni w miesiącu . KOSZT TEGO NIE MA SZANS SIE ZWRÓCIĆ PO 6 MISIĄCACH, PO DWÓCH LATACH MOŻE I OWSZEM w co i tak wątpie Udzialałam kredytu jednej firmie na taką działalnośc i teraz mają zajęcia egzekucyjne na koncie. Sorki ale mnie nie przekonasz do takiego biznesu
Pamiętaj o kilku rzeczach:
Po pierwsze to nie ma być interes gdzie są tylko kapsuły. Moim znajomym udało się bo połączyli wiele usług dla kobiet Po drugie, urządzenia TermoSpace rzeczywiście przynoszą porządane efekty więc są doskonałą formą promocji po trzecie zysk z nich jest naprawdę konkretny w porównaniu do innych urządzeń np. zwykła bieżnia zwraca się po dużo większym czasie Po czwarte warto dostarczać kobietom usługi spełniające ich oczekiwania. To jest rzecz bezcenna, która procentuje ich zaufaniem do nas
Jestem kobietą , sama borykałam się z nadwagą. Wydałam fortunę na tego typu bierzenie, bierznie zamknięte, pod ciśnieniem itd itp. Wielkie g............ bez diety, samozaparci nic to nie da.
Takie urządzenia mają szanse bytu w klubach fitness , idąc do fryzjera czy na maniciure nie myślę o ujędrnianiu pupci. Dla mnie godzina za 22 zł to dużo, siłownie mam taniej i wiele więcej sprzętów. Mój karnet na siłownie kosztuje tylko 80 zł/m-cznie gdzie mam do dyspozycji takie kapsuły za 5 zl . Moze się mylę, ale za duży wydatek i za duzy czas oczekiwania zwrotów. Takie kapsuły polecała bym właścicielom siłowni, fitnesu, itp
Zgadzam się z tobą w dużej części. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Gdyby do końca było tak jak mówisz,to skąd jest pełno malutkich punktów, gdzie są te urządzenia. Właśnie w połączeniu z kilkoma innymi usługami. Chyba coś w tym jest, że kobiety chcą korzystać z wielu usług poprawiających urodę. I tutaj właśnie widzę klucz do sukcesu. Siłownie i duże fitnessy, to miejsca nastawione na ćwiczenia wyczynowe. Dla wielu kobiet jest to obce. Jak rozmawiam z moimi przyjaciółkami to one cenią sobie właśnie miejsca, gdzie czują się bardziej osobowo. Spotykają tam Panią, która im doradza, mogą naprawdę się odprężyć i wyluzować. Myślę, że tutaj liczy się też pewna filozofia i podejście do życia. Gdyby liczyły się tylko suche fakty, to przetrwali by tylko najwięksi, oferujący najtańsze karnety. Ale tak na szczęście nie jest:)
Mówisz, że kilka miesięcy na zwrot z inwestycji to dużo. Niektórzy producenci podają 3 miesiące, co uważam za bajkę. Ja na własne oczy widziałam jak TermoSpace przynosi niesamowity sukces jego posiadaczą. Pozwolił na zyskanie zaufania klientek, które oczekują nowoczesnych usług, przynoszących pożądane efekty. To zaufanie procentuje w rozwoju naszego biznesu i pola do działania. Tak będziemy zakładać kolejne studia.
Witam
Najpierw był to biznes znajomych, a trzy posty dalej jest już wasz. A tak faktycznie to w ten mało subtelny, a wręcz prymitywny sposób próbujesz znaleźć jeleni, którym by można sprzedać badziewko marki TermoSpace
Witaminka,
on ci nie chce sprzedać bułki tylko TermoSpace, ty mu piszesz namiastkę biznesplanu, a to jest po prostu REKLAMA TOWARU synbiot go wyczuł
taa ....... matynar 29 od razu widać, że jesteś przedstawicielem tego Termo coś tam
mówią, że najlepsza reklama jest przez polecenie i ty to robisz przez to forum że twoja koleżanka tak super wyszła na tym, koleżanka witaminkaa ci wyjaśniła słabe strony tego urządzenia, dlaczego się skupiłaś na tym urządzeniu a nie opisujesz o fryzjerze czy paznokciach czy o innych rzeczach które ona robi
a ty byś chciał żeby o tobie albo o paznokciach,
Czesc. Nazywam sie Martyna i nie jestem przedstawicielką żadnej firmy. Niestety internet jest tak zasmiecony, ze wszedzie mozna doszukiwac sie spamu i reklamy. Niestety jak czlowiek chce sie podzielic czyms pozytywnym czego doswiadczyl to nie jest to mile widziane. Dlaczego pisalam glownie o tych urzadzeniach? Bo to w koncu jakas ciekawa nowosc na naszym rynku, przynoszaca realne efekty. Wiedza to kobiety, ktore sprobowaly. Wiadomo nie jest to jakies czary mary, które nam zrobi miliony od razu, ale ciekawa forma wspomagania dotychczasowych, standardowych usług. Produkt jest wymyślony w Polsce i kurde niekiedy udaje się w czyms wyprzedzic zachód. Poza tym bez urazu, ale żeby mówić o czymś badziewie, to trzeba to przynajmniej zobaczyć lub przekonac sie na własnej skórze, bo rzucać takie teksty z rekawa potrafia tylko krytykanci wszystkiego.
Toż to spam :)
Próbowałam i nie raz , staram sie nie wypowiadać gdy nie znam produktu lub danej usługi. Dla mnie jest to produkt jak miliony na rynku typu tabletki na chudnięcie, plasterki, itd itp. Koszt urządzenia jest za duży, eksploatacja go również. Obym sie myliła i ktoś z forum zainteresuje sie tym pomysłem, zainwestuje i zyska.
Cenie Twoje wypowiedzi witaminko bo są merytoryczne. Z tym mówieniem o badziewiu to nie było akurat do Ciebie. Masz doświadczenie i wyrobiłaś sobie już pogląd na sprawę i dzięki Ci za to. Jeżeli chodzi zaś o sam biznes, to dochodzi tutaj jeszcze coś poza samymi suchymi faktami odnośnie osiąganych rezultatów. Marketing, promocja itd. Produkt jest sprawą wyjściową. Naprawdę można robić fajne rzeczy.
Heloł,
A jakies namiary mozna prosic na ta firme ? Moja zona jest bardzo zainteresowana kupnem takich urzadzen i rozkreceniem tego typu interesu. Chcialaby najpierw porozmawiac osobiscie z tymi ludzmi ktorym wyszlo :) Pozdrawiam Martynko
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Po 6 miesiącach zwrot inwestycji i czysty zarobek": - Zwrot vat z dotacji PUP po 3 miesiącach - Szukam pożyczki prywatnej zwrot po trzech miesiącach - Mała kwota inwestycji / Duży zarobek - Mój pomysł na mały zarobek bez kosztów inwestycji. - Zwrot z inwestycji
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|