Witam!
Otoz zastanawiam sie co bedzie dla mnie lepszym rozwiazaniem. Czy lepsze bedzie staranie sie o refundacje z PO IG 8.1 (na e-usluge), czy moze dotacja z PUP?
Przede wszystkim w jaki sposob nalezy udowodnic, ze posiada sie odpowiednie zrodki na finansowanie projektu (dot. to projektu PO IG)? Czy weksel jest wystarczajacy, czy konieczny jest wyciag z banku czy umowa kredytowa? Czy jakies poreczenie majatkowe?
Czy lepszym rozwiazaniem jest zarejestrowanie firmy i staranie sie o dofinansowanie z programu PO IG 8.1, czy byc moze z PUP-u (uprzednio rejestrujac sie jako bezrobotny)? Zwazywszy na to, iz moj projekt nie bedzie wymagal dziesiatek tysiecy zloty jakie sa oferowane w PO IG 8.1. Pytam poniewaz przeglajac fragmenty dokumentacji z programu PO IG, mozna odniesc wrazenie iz jest ona przytlaczajaca i nie wiem czy mlody przedsiebiorca (ktory dopiero co zarejestrowal
dzialalnosc) ma w ogole szanse na dofinansowanie (refundacje) bez pomocy specjalistycznych firm ktore pomoga w pisaniu wniosku. Gdyz bardzo istotny jest fakt, iz z tego co wiem, to aby starac sie w ogole o refundacje z programu PO IG 8.1, nalezy posiadac srodki mogace w calosci pokryc koszty projektu.
Z gory dziekuje za odpowiedz, co bedzie dla mnie lepszym rozwiazaniem.