Witam nazywam się Michał mam 19 lat jestem studentem pierwszego roku Wychowania Fizycznego na Akademii Wychowania Fizycznego moją wielką pasją w ostatnich tygodniach stał się mangering. Nie wiem, dlaczego ale cały czas o tym myśle i zdobywam coraz więcej wiedzy na ten obszerny temat. Kiedy zawsze byłem pytany, kim chce zostać w przyszłości nie znałem odpowiedzi na to nurtujące wszystkich pytanie, teraz wszystko zmieniło się o 180 stopni to jest teraz mój cel w życiu i postaram się wykonać wszystko w tym kierunku by moje marzenie się spełniło?
Na mojej uczelni jest możliwość wyboru specjalizacji manager sportu i teraz mam pytanie jak daleko jest od managera sportu do managera, który kieruje przedsiębiorstwami lub wielkimi firmami. Jakie uczelnie, jakie kierunki trzeba skończyć by być bardziej docenianym w tym świecie? Może jakieś kursy, wiem, że istnieją szkoły dla managerów czy istnieją jakieś darmowe kursy, szkoły etc. tego typu?
Dlaczego chce być akurat manager? Wydaje mi się, że jestem osobą odpowiednią do zadań, którymi obarczany jest manager.
Czy ktoś może ma jakieś ciekawe artykuły lub literature, która pomoże mi się dokształcać w tym kierunku bym kiedyś był dużo dużo przed moją konkurencją?
Za każdą pomoc z góry dziękuje.
Pozdrawiam