Witam Was. Chciałbym zacząć od tego, że od 5 lat jestem maniakiem fotografowania. Pstrykam różne foty: przyroda, życie w mieście, wydarzenia sportowe itp. Ze wzglądu na moją pracę znam programy typu Corel Draw lub Photoshop. Wpadł mi do głowy pomysł aby założyć (jeśli się nie mylę) agencję wydawniczą. Zdjęć mam dużo, odpowiednie programy do składania pocztówek/widokówek. Wiem żeby zacząć taką działalność trzeba założyć własną działalność. Ale tu nasuwa się pierwsze pytanie: s.c., s.j., sp. z o.o. Co założyć? Drugi temat jest już bardziej skomplikowany. Czy mogę na moich pocztówkach wykorzystywać obiekty typu: Katedra, zamek itp? Mam jeszcze kilka pytań więc pytam dalej... :) Jak znaleźć drukarnię, która mi je wydrukuje za rozsądną cenę? I już ostatnie pytanie na koniec: w jaki sposób wprowadzić je do handlu? Zapewne trzeba by dogadać się z "Ruch", "Kolporter" lub "Poczta Polska". Ale jak to zrobić? Jeśli przeczyta to osoba, która wie jak można mi pomóc będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Pzdr.
Strzepansky