|
Podatek Kruz,prosze o wszelkie informacje. |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Mam zamiar kupić ziemie i z tego tytułu płacić podatek kruz.Ile ziemi potrzebuję,czy mogę posadzić na niej las i oprócz podatku korzystać z dotacji UE. na żecz zalesiania,czy raczej tylko uprawiać ja??Dziekuje za wszelkie informacje.
KRUS nie jest podatkiem a ubezpieczeniem emerytalno rentowym rolników
żeby go płacic potrzeba 2 h przeliczeniowe a ile ziemi ty potrzebujesz ? to juz zalezy od ciebie moze wybiegne troche do przodu i odpowiem od razu : kombinacja o którą ci chodzi wymaga ,aby płacic krus przez 3 lata i tylko krus opłacanie w tym czasie zusu nic ci nie da nawet umowa zlecenie w tym czasie rodzi koniecznosc oplaty skladki zus i anuluje wszystko
jezeli mam 1h(tzn dopiero zamierzam kupic) i prowadzę działalność od prawie 2lat.Po upływie 2 lat trace znizke,ZUSowska i chciałbym uniknac płacenia tak dużej sumy właśnie poprzez KRUZ to jest to możliwe czy najpierw musiałbym płacic kruz przez 3lata i dop. rozpoczac działalnosc?
przeciez juz pisałem:
mozna prowadzic działalnosc na KRUS po 3 latach płacenia KRUS i tylko do momentu gdy podatek doch nie przekroczy ok 2500zł ile bedzie za 3 lata ,jak juz kupisz te brakujące hektary i jak bedziesz opłacać KRUS,tego nie wiadomo
OK. Bardzo dziękuje za informacje i pozdrawiam.
|
|