|
Podatek od dochodów jak to rozgryźć? |
Podatek od dochodów jak to rozgryźć?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ Podatek dochodowy, podatek VAT
Autor
Wiadomość
Im więcej szukam na ten tema tym większy mam w głowie mętlik. Od jakiej kwoty naliczany jest podatek od wynagrodzenia (na odcinku wiedzę, ze kazdego m-ca jest sa to inne pieniadze). W widelki wpadamy przekraczając roczny dochod +- 85 000pln, jest to kwota brutto czy netto? W tym roku zmieniłem prace, gdzie m-czny dochod bedzie wynosil 8000pln brutto, wiec przekrocze ten prog. Czy aby ominac stawke 32% mogę rozliczac sie z rodzina? Jestem (jeszcze) nie zonaty, wiec z malzonkiem odpada, ale w domu mam dwie osoby nie pracujace (ojciec i studiujaca siostra). Dodam, ze jestem zameldowany tam gdzie rodzina jezeli to wazne. Za wszelkie informacje bede wdzieczny. Z gory przepraszam jezeli ktos poruszal ten temat, ale wertujac polowe postow w tym dziale nie moglem sie doszukac tego co mnie interesowalo.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Podatek od dochodów jak to rozgryźć?": - Czy jeśli nie mam dochodów musze płacić podatek ?? - bez dochodow...pozyczka - ZUS a brak dochodów. - Ryczałt od dochodów raz jeszcze - Rozpoczęta działalność bez dochodów a ZUS
• Strona 1 z 1
|
|