|
Podatek od pracownika zatrudnionego na umowe zlecenie |
Podatek od pracownika zatrudnionego na umowe zlecenie
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam, mam pytanie. W Listopadzie miałem pracownika na umowe zlecenie. Mam pytanie, jak mam uiścić za niego podatek, i czy wogóle mam uiszczać ten podatek, czy tylko ma to zrobić pracownik. Jeśli tak po proszę nazwy dokumentów które muszę zgłosić do skarbówki. Dziękuję za odpowiedzi.
Umowa zlecenie-napisz czy ten pracownik jest gdzieś zatrudniony na umowę o pracę?
Nie, pracował u mnie przez 10 dni, nie był zatrudniony, to było jego pierwsze zlecenie
Umowa zlecenie podlega w tym wypadku wszystkim ubezpieczeniom.
19,52 % ubezp.emerytalne 10,00% ubezp.rentowe 1,80 ubezp.wypadkowe 2,45% ubezp.chorobowe /dobrowolne/ 0,10 % fundusz gwarantowanych świadczeń pracown. jeżeli kwota brutto umowy przekracza 936,00 zł. to jeszcze 2,45 fundusz pracy 9% ubezpieczenie zdrowotne w tym 7,75% odliczane od podatku 19% podatek dochodowy Za studentów do 26 roku życia płacimy tylko podatek
Sprawdź również podobne tematy:
- Wysokość składki ZUS zatrudnionego pracownika
- Dotacja do pracownika zatrudnionego przez Urzad Pracy - Zrobic to na umowe zlecenie - Wolne na umowę zlecenie - Jak zatruni na umowe zlecenie ? - Praca na umowę zlecenie - ZUS DG a praca na umowę zlecenie - Projektowanie stron www na umowę zlecenie - Godziny pracy na umowe zlecenie Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|