Witam
Powiem na początek że byłem juzw tym w skarbówce i w dwóch biurach u mnie w miejscowości. Pani w skarbówce wpadła w trwoge i niewiedziała co ma robić (wtedy sobie poszedłem) i jakie ksiażki czytać zaś w biurach rachunkowych zwyczajnie nie miano 100% pewności.
Problem jest następujący:
Założe strone erotyczną w sieci. Sam nie moge sprzedwać do niej wejść musze mieć firme która będzie akceptwać wpłaty płynące na jej konto i potem mi te wpłaty wysyłac. Taka firmą jest np verotel.com. Zapisuje się więc do tej firmy i od tej pory ona załatwia obsługe spredaży abonamentu miesięcznego.
Zakażdym razem jak ktoś się do mojej strony dołancza to pąłci z karty to tej firmy i otrzymuje od tej firmy wejście na moją strone.
Ja co miesiac otrzymuje przelew od tej firmy z wyszczególnieniem ilości klientów i jaką pobrali odemnie prowizje.
Ta firma nie żada odemnie ani rachunku ani faktóry. Sama mi jedynie wysyła informacje o wypłatach i miesięczne zestawienia będące poświadczeniem wpływu.
Pytanie brzmi: Czy płace Vat czy nie płace Vatu?
(pytałem również kilku właścicieli stron w UE i oni powiedzieli że nie płaca vatu ponieważ w uni wynosi on 0 na coś takiego. Zakąłdam po tym że w Polsce jest tak samo. Wole jednak spytać).
Prosił bym moze ewentulanie jeżeli nie dacie Państwo rady odpowiedzieć o info gdzie moge otrzymać info na ten temat (w jakiej agencji żadowej).