|
Podpis elektroniczny |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam, chciałbym Was zapytać żebyście poradzili mi coś na temat podpisu elektronicznego, może ktoś z Was się w tym obraca. Otóż tak: mam firmę i chciałbym z druga firmą z która często koresponduje wysyłać maile z podpisem elektronicznym. Oczywiście to ma być wszystko objęte tymi certyfikatami. Do jakiej firmy się zwrócić czy gdzie się udać z takimi usługami, czy te certyfikaty trzeba kupować jakie programy do obsługi. Mam pomysł taki żeby ten podpis np. jakiegoś dyrektora był na USB pamięci i on miał klucz jakieś hasło do posługiwania się nim, tylko i wyłącznie on. I żeby każdy pracownik miał taką pamięć ze swoim podpisem. A może lepiej jakieś oprogramowanie. Podpowiedzcie coś na ten temat. Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie.
Jeśli mogę polecić to firmę Cryptotech z Krakowa. Oni zajmują się zabezpieczeniami stacji roboczych. W firmie w której kiedyś pracowałem na stanowisku serwisanta współpracowaliśmy właśnie z tą firmą odnośnie podpisów cyfrowych i innych zabezpieczeń.
Strona: http://cryptotech.com.pl
Witam,
Szkolenia z zakresu e-podpisu znajdziesz na stronie rozwijamyebiznes.pl Chyba o to chodziło. Pozdrawiam.
|
|