marcin bls napisał(a):Czy moge ta dzialalnosc polaczyc z jej salonem i prowadzic zabiegi?
Możesz-załóż własną DG i spisz umowę na najem
|
Podstawy prawne do założenia gabinetu masażu - strona 2 |
Podstawy prawne do założenia gabinetu masażu
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Możesz-załóż własną DG i spisz umowę na najem
Witam
Czy ktoś z miłych forumowiczów może udzielić mi odpowiedzi na następujące pytanie? : Czy posiadając dyplom technika fizjoterapii (Medyczne Studium Zawodowe) mogę otworzyć samodzielny gabinet fizjoterapii, czy mając takie kwalifikacje jest szansa na podpisanie umowy z NFZ ? Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi, wskazówki. Pozdrawiam i Dziękuje.
Czy posiadając dyplom technika fizjoterapii (Medyczne Studium Zawodowe) mogę otworzyć samodzielny gabinet fizjoterapii, czy mając takie kwalifikacje jest szansa na podpisanie umowy z NFZ ?
prosze o odpowiedz
Oczywiście, że tak. Ja jestem technikiem fizjoterapii prowadziłam gabinet. Najpierw sam masaż ale z tego nie wyżyjesz, a potem stopniowo kupowałam sprzęt pod odnowę biologiczną. W tej chwili rozważamy z mężem przeprowadzkę za granicę i przygotowuję się do sprzedania sprzętu. Mowa tu o drenażu limfatycznym 12 kanałów, kombajn prądy + UD, urządzenie do endodermalnego masazu kołowego, stół elektrycznie regulowany i inne drobne np. aquavibron. Jeśli ktoś jest zaiteresowany proszę o wiadomość na pw podam adres mojej starej strony roboczej.
Watpię żeby NFZ chciał podpisać umowę. Szkoda z nimi zaczynać. Wiem bo kilka osób ze studiów otworzyło niedawno i żadna z nich nie podpisała umowy. Teraz Fundusz zmierza do prywatyzacji i niechętnie podpisuje umowy chyba że sie ma jakieś wtyki. Problem jest własnie taki że wyłożysz kasę, otworzysz a fundusz np powie że nie podpisze w tym roku tylko może na następny. Teraz pomyśl kto przyjdzie na prywatne zabiegi skoro mogą je dostać za darmo gdzieś w starych placówkach, a koszty utrzymania gabinetu trzeba co miesiąc płacić. Troche duże ryzyko
Batna jestem zainteresowana odkupieniem od Ciebie sprzętu. Podaj swojego maila zebysmy mogly sie jakos porozumiewać w tych sprawach
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Podstawy prawne do założenia gabinetu masażu - strona 2": - biznes plan gabinetu - PROWADZENIE GABINETU PARAPSYCHOLOGII - Jaka spółka dla gabinetu stomatologicznego? - dotacje na otwarcie gabinetu kosmetycznego? - pomysl otwarcia gabinetu dietetycznego
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|