Witam, czy ktos moglby poratowac jakims adresem gdzie znajde po ludzku wytlumaczone cale prowadzenie dzialalnosci od kosztow rejestracji, przez miesieczne koszty (zusy, srusy i inne), typowe problemy wystepujace w sprzedazy wysylkowej, jak prowadzic ksiegowosc, jaka forme rozliczania wybrac itd... Najlepiej jakby byly podane konkretnie koszty roznych rozwiazan abym mogl sobie policzyc wszystko teraz.
I jeszcze takie pytanie - mam skonczone 18 lat, ucze sie jeszcze (ale jeszcze nie jestem na studiach). Bedzie to moja pierwsza dzialalnosc, tak wiec obowiazuje mnie 'znizka' na ZUS zgadza sie? Czy jeszcze na jakies ulgi moge liczyc? Jakie mam szanse na dotacje z UE? Czy w mojej sytuacji dostalbym kredyt chociaz 3 tys. (chyba marna szansa...)?
Jak to jest z kasa fiskalna, znalazlem w archwum forum informacje, ze jak przychod nie przekracza 20/40 tys. rocznie (tutaj sa rozne dane podawane wiec nie wiem juz) to mi nie jest potrzebna. No ale czy w takim wypadku jaki ktos dostaje dowod zakupu?
I na koniec - czy przy program do prowadzenia takiej sprzedazy moze mi zastapic biuro rachunkowe? Co konkretnie moge w takim programie liczyc a co musi zrobic czlowiek?
Dzieki z gory za odpowiedz.