Zwracam sie do was o pomoc mam problem
zaczne od poczatku
Zarejestrowalem sie do PUPu jako bezrobotny zaraz po tym na kurs promocji malej przedsiebiorczosci dzieki ktoremy moge otrzymac / otrzymam 11 tysiecy
Zostaly mi ostatnie 2 dni kursu dzisiaj odbyla sie analiza finansowa firmy na komputerze
Niestety stalo sie to czego moj umysl nie dopuszczal do mysli przez caly okres trwania kursu a mianowicie "Twoja Firma jest nierentowna" oslupialem patrzylem czy sie w czyms nie pomylilem i faktycznie pomylilem sie ale na moja jeszcze wieksza niekorzysc ...
planowalem otworzyc skup metali kolorowych nie mowie skup zlomu poniewaz skupowalbym tylko wybrane metale [ miedz i podobne ] mosiadz cynk i przedewszystkim puszczki aluminiowe oraz aluminium biale niesort. itp bez skupowania zelastwa
obliczenia jakie dokonalem na programie byly zgodne z szacunkami czyli marza okolo 23%
koszt transportu 0,40zl za km czynsz prad zus podatek
teraz nie wiem co zrobic nie chce zeby przepadlo mi 11 tysiecy zlotych
Sa pewne zalozenie ktorych musze przestrzegac przy zakladaniu firmy a mianowicie
firma musi dzialac przez okres 12 miesiecy po tym czasie pozyczka w calosci zostaje umozona
nie moge za te pieniadze zatrudnic pracownika
nie moge placic zusu podatkow
nie moge nabyc udzialow w spolkach
nie moge za te pieniadze zarejstrowac firmy to koszt rzedu 350 zl krs um gus wus
koszt budowy remontu nie przekreczajacy 20 % dotacji
adaptacja pomiesczenia 40 %
reklama max 20 % dotacji
srodki obrotowe 20 % max
samochod 40 % max
w szczegolnie uzasadnionych wypadkach moge przekroczyc progi
to nie takie proste dzisiaj na kursie jeszcze pare osob sie zdziwilo tak jak ja ze ich biznes musze o kant d*** rozbic
prosze mi podsunac jakies pomysly jesli ktos znajdzie chwilke czasu prosze napisac na forum albo do mnie na gg 5158700
Pozdrawiam Gawdzik :)