Witam
mam pomysł na biznes na terenie GOP (Katowice, gliwice zabrze bytom i wszystkie okoliczne)
Mianowicie chciałbym otworzyć pogotowie komputerowe 24 h
konkurencji jest mało na tym terenie , wymyśliłem że aby moja oferta była lepsza od konkurencji to w przypadku potrzeby serwisowania komputera gwarantuję sprzęt zastępczy
Na start jeden samochód (cinquecento) skromne pieniądze na utrzymanie się przez dwa miesiące w przypadku braku zysków
jest to jak narazie oczywiście pomysł mało dopracowany
mam kilka pytań związnych z moim pomysłem :
wyczytałem że jesli przez ostatnie 5 lat nie prowadziło się działalności gospodarczej składka ZUS wynosi 270 zł , po jakim czasie prowadzenia działalności kończy się ta "promocja" ? po jakim czasie bede musiał zacząć opłacać całą kwotę ?
ile wynosi VAT na usługi ?
i waszym zdaniem ile w stanie jestem uzyskać zgłoszeń do komputera w ciągu miesiąca ?
na początek moją reklamą będzie około 70 000 ulotek rozdawanych w najbardziej ruchliwych miejscach i w blokach mieszkalnych plus reklama w lokalnej prasie , może TV
z góry dziękuję za ocenę mojego pomysłu :)
z chęcią przeczytam gorzkie słowa krytyki , liczę na nią gdyż pozwoli mi ona udoskonalić mój pomysł
aha dodam że w miare rozwoju firmy planuję zacząć sprzedaż podzespołów poprzez allegro i może jakiś sklep internetowy (bardzo mi imponuje sukces komputronika)
z pozdrowieniami
cyberegg