"
Według szacunków, w 2010 roku ( wg przewidywanych projektów budowlanych i przy obecnym wzroście gospodarczym) będzie w Holandii brakowało ponad 70.000 specjalistów takich jak elektrycy, hydraulicy, spawacze i tym podobni.
Polski hydraulik robi karierę nad Tamizą. Wielka Brytania notuje zapotrzebowanie na usługi specjalistów od instalacji wodnych. Hydraulicy, którzy mieszkają w Anglii, nie narzekają na brak pracy, bez względu na to, czy są właścicielami dużych przedsiębiorstw czy początkującymi pracownikami.
Od teraz aż do 2012 roku, potrzeba będzie 4,500 wyszkolonych fachowców rocznie, aby nadążyć za popytem na hydraulików - uważa Allen Jackson z Building Trade Skills Centres. - Przecież każdy kran i każda rura w końcu kiedyś zaczną cieknąć.
to są tylko drobne przykłady. A mało tego mamy bardzo dobre zdane, że potrafimy robić to co robimy i pracujemy do upadłego - My Polacy.
Także w tym sensie mój mały plan polega, a mianowicie chciałbym założyć w U.K czy to w innym dobrze rozwiniętym kraju, Pogotowie hydrauliczne, tyle że byłoby to Polskie pogotowie hydrauliczne, aby odróżnić się od innych i nadać tu tego co o nas myślą, być może jak pomysł by wypalił, sieć takich oto stacji ( marzenie) Mam sporo pieniędzy odłożonych ba koncie w banku U.K obecnie na drobnej inwestycji, bo są to koszty bardzo spore: ludzie, sprzęt, narzędzia, myślę że ze swoim wkładem około 150.000 zł oraz pożyczką z jakiegoś banku w Anglii, czyli z łączną sumą około 200-300 tysięcy zł dałbym spokojnie radę się wyrobić. Oczywiście rozreklamowania byłoby na profesjonalnym stopniu, prasa, ulotki i na pewno telewizja. Praca polegałaby na zasadach takich jak u nas w Polsce, że ludzie zgłaszają problem telefonicznie a fachowiec przyjeżdża i naprawia usterkę. Być może zrobiłoby się zgłaszanie problemu on - line przez internet. Proszę o poważne rozpatrzenie mojego pomysłu gdyż nie chce tylu pieniędzy wyrzucić na pomysł który tylko mi się podoba. Dziękuje