|
Polski sklep spozywczy w UK |
Polski sklep spozywczy w UK
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Od kilku lat mieszkam w Anglii i mam zamiar otworzyc sklep z polskimi artykulami spozywczymi, jakosciowo przewyzszajacymi brytyjskie i majacymi spore powodzenie wsrod ogromnej rzeszy Polakow, mieszkajacymi w okolicach.Teraz mam pytanie, moze jest na forum osoba zajmujaca sie tym biznesem, poniewaz mam problem ze zlokalizowaniem hurtowni na terenie Wielkiej Brytanii.A nie bardzo wyobrazam sobie ciagle zaopatrywanie sie w Polsce, w zwiazku z ogromnymi kosztami transportu.
pomysl jest kiepski.
co najmniej o 5 lat za pozno. juz 2 moich znajomych zamknelo kolejne sklepy. Jeden mial ich nawet kilka. polacy coraz czesciej lataja do polski, jest mnostwo firm kurierskich, ktore przewoza tanio paczki zywnosciowe z polski a procz tego, te frykasy z PL to tylko paczkowane, czyli ser zólty, kabanosy, goracy kubek i jakies słodycze. hurtownie sa w londynie ale na serio szczerze odradzam ten biznes
Zgadzam się z przed mówcą ze otwarcie sklepu w UK to kiepski pomysł nawet osoby które mają mneijsze straty z racji posiadania hurtowni w uk rezygnują ze sklepów moja najoma z mężem ma hurtownie i otworzyła sklep koło Queensbury no i ledwo co ciagną i hurtownia dokłada do sklepu niestey w TEsco są tez polskie produkty i są o wiele tansze gdyż tesko ma zamówienia centralne które są kupowane w takich ilościach ze naprawde nie da rady przebic tych cen no bo niestety sklepik na High Road Leytonstone nie bedzie w stanie kupić 5 palet zupek instant amino
Pozdrawiam i namawiam do zmiany pomysłu
Faktycznie markety niesamowicie rujnuja sklepikarski handel, dzieki za rady.
A co byscie powiedzieli na bar, sprzedajacy kebab, zapiekanki , hamburgery, takie jak mozna kupic w Polsce? Do tego piwo. Dodam ze mam kilka lat doswiadczenia jako pracownik baru.
Co do baru to nie bardzo się orientuje ale chciałem jeszcze nawiązać do sklepu...wydaje mi się że to upadający biznes ponieważ Polacy już w takich ilościach nie latają do Anglii.Coraz więcej osób z Anglii wraca do Polski na stałe.UK już chyba przestała być rajem gdzie w kilka miesięcy można było zarobić spore pieniądze.W ciągu ostatnich kilku miesięcy wróciło ośmiu moich znajomych, już nawet nie ma się z kim w weekend kulturalnie napić:)Sam zresztą też wracam pod koniec roku.A skoro coraz więcej polaków wraca to kto będzie kupować w tych polskich sklepach, chyba tylko polskie dziewczyny ciapatych które zdają się zostać tam na stałe....
Tyle ze one juz jedza tylko kuchnie azjatycka hehe
Juz lepszym pomysłem jest sprowadzanie towarów z UK do polski...
np: słoik masła orzechowego 350g w polsce kosztuje ok 7zł.... a w UK w supermarkecie 2.15zł nawet po kosztach sprowadzenia to i tak dosc dobry interes bo zarabiamy 100% :D wiec nawet sprzedajac taki słoik po 5łz to niezle :D chyba ze bedziemy sprzedawac po 3 to taka cena skusi nawet tych mniej zamoznych na kupowanie masła orzechowego :D
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Polski sklep spozywczy w UK": - Polski sklep spozywczy na terenie Niemiec - sklep spożywczy, sklep z firanami co otwierać? - Sklep spożywczy - sklep spożywczy na wsi - kto ma sklep spożywczy
• Strona 1 z 1
|
|