|
Polski sklep w Niemczech. |
Polski sklep w Niemczech.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam chcialabym z mezem otworzyc sklep z polska zywnoscia w Monachium, ale szczerze mowiac nie wiem od czego zaczac tzn. w jaki sposob znalec ludzi ktorzy mogli by mi ten towar dowozic z Polski, jak to wyglada z chlebem, warzywami? do kogo sie zwrocic? moze ktos ma jakakolwiek wiedze na ten temat i moglby mi pomoc. z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich forumowiczow:)
odswiezam temat:)
Witam szukam właśnie kogoś w Niemczech do takiej współpracy tyle tylko że ja mam dostęp do asortymentu BHP tj. ubrania, obuwie, rękawice robocze itp. wszystko z atestami w niskich cenach. Według mojego wstępnego rozeznania marża z powodzeniem oscyluje w granicach 200-300%.
Jest firma w Niemczech ktora zajmuje sie sprowadzaniem i sprzedaza dla malych sklepow towarow z Polski.Maja w asortymencie prawie wszystko albo wszystko zwiazane z zywnoscia z Polski.Zapytaj u nich.Moze wyjdzie nawet taniej niz samemu sprowadzac towar i szukac konkretnych i zaufanych dostawcow.o firmie na pewno juz slyszalas.Jej nazwa to Lazar. Pozdrawiam
Witam. Mozesz cos wiecej napisac na ten temat? Chodzi mi tutaj konkretnie jaki to asortyment i jakie ceny.Mozesz napisac na PW. Pozdrawiam
przykro mi o tym pisac i niechcialbym Ciebie zniechecac.Mialem taki sklep na terenie Niemiec w Detmold.Towar byl sprowadzany z polski i jakosc tego towaru pozostawiala sobie duzo do zyczenia.Jesli chodzi o sprawe zbytu to musze powiedziec ze mialem 85%niemickich klientow tylko ze oni kupowali za malo po pare gram.Polacy wogole nie przychodzili zgodnie z nasza polska mentalnoscia "nie bede go dorabial"Byl to najgorszy interes jaki moglem wymyslec!!Nie ponioslem zadnych iwestycji poniewaz lokal, ktory wynajolem byl calkowicie wyposazony (byla Flascherei) i za calosc placilem 500€ miesiecznie.Nie pisze tego posta zeby kogos zniechecic ale przestrzc przed pochopna decyzja.
Z taką marżą mozesz spokojnie sprzedawać towar na terenie Polski. Ceny hurtow np rekawic roboczych to ok1-2 zł, w sprzedaży detalicznej dostaniesz 3-5 zł. A co do Niemiec, to niektóre sieci handlowe, np Raiffeisen ma ceny na poziomie nawet niższym niż polskie supermarkety.. i o wiele lepsze jakościowo, ciężko będzie to sprzedać, jeżeli mówisz o towarze z chin firmy R***ol..
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Polski sklep w Niemczech.": - Towar z polski sprzedawany w Niemczech (ebay) - drobny handel warzywami z Polski w Niemczech - Potrzebuje dostawcy towaru z Polski. Sprzedaz w Niemczech - Sklep polski, sklep patriotyczny - polski sklep
• Strona 1 z 1
|
|