czesc, opowiem tu cała historie bo potrzebuje opinii osob ktore ocenią moj pomysł
od 2,5roku mieszkam we francji w nicei. pracuje jako niania na pelnym etacie (zaczynałam 7 lat temu, przechodzac rozne wariacje od opiekunki w oazie, przez anglojęzyczną:aupair, nanny, mother's help w kilku krajach europy). od ponad roku pracuje u rewelacyjnej rodziny z danii pomieszkującej wszedzie po trochu. duzo z nimi podrozuje. w tej chwili jestem w uk (bishop's stortford) gdzie zostałam zaproszona przez nich na nowy rok z chlopakiem. Maxime do tej pory nawet nie myslał o przeprowadzce z jego "wspanialego":/ kraju,a o dziwo zakochał sie w Londynie i oboje planujemy przeprowadzke!
narazie plaujemy na koniec roku 2008 a ja juz zaczynam orientowac sie co i jak...
a teraz do rzeczy
wymysliłam sobie ze z moim bagazem doświadczen jako niania chciałabym poprowadzic Domowe Przedszkole z nauką jezyka angielkiego dla maluchow (moze pozniej dla starszych dzieci rowniez). chciałam by bylo to miejsce gdzie dzieci mogą w jak najłagodnieszy sposob zaadoptować sie do nowego srodowiska i języka (zamierzam przyjąc rowniez kilkoro angielskich dzieci).
wszytskto juz własciwie mam opracowane- tzn to co mogłam zrobić nie znjąc dokładnie warunków panujacych w londynie. nie znalazłam zadnej strony internetowej polskiego przedszkola i trudno mi sie okreslic - nie mieszkając tam- czy i gdzie oplaca mi sie otwierac taki osrodek. wiem juz praktycznie wszystko dot wymagan prawnych/kwalifikacyjnych (najszczescie to nie problem).
myslicie ze to dobry pomysł?
jak z oplatami? zaznaczam ze to jest Childminding u mnie w domu,bedziemy wynajmowac duzy kilku pokojowy dom z ogrodem i małym placykiem zabaw, wyposazenie nowe,jedzenie oparte na zdrowej kuchni, max 50h tyg)
czy cena miesięcznej opieki (200h)/ 800₤ (4₤/h), możliwość opłacenia miejsca „part time” płatne 5-6.50₤/1h (w zależności od ilości godzin) to duzo czy akurat jak na londyn/połnocne dzielnice? chcialabym przyjąc max 10dzieci (bedzie druga polka niania fizjoterapeutka) (w cenie koszt posiłków oraz wszystkich dodatkowych zajęć)
napiszcie co sądzicie!
czekam na wszelkie uwagi
odpowiem na wszystkie pytania!
pozdrawiam
WonderNanny
ps. czy wiecie moze jak i gdzie mozna starac sie o cos w sodzaju sponsoringu. albo patronatu jakiesc polskiej placowki ,banku,pl osrodka edukacyjnego?
ps. napisałam biznes plan i co dalej?