|
Pomoc AIP |
Pomoc AIP
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam. Moje pytanie dotyczy Inkubatorow Przedsiebiorczosci, a konkretnie pomocy jaka one oferuja. Przeczytalem, ze AIP oferuja pomoc w zdobyciu funduszy, srodkow pienieznych potrzebnych mlodym firmom. Czy ktos mial juz kontakt z inkubatorami i moglby mi wytlumaczyc jak taka pomoc dokladnie wyglada? Mam cos na oku - sprawa jest malo skomplikwana, jednak by zwiekszyc atrakcyjnosc uslug warto by zainwestowac w nowoczesne rozwiazania w tym zakresie. Nowoczesne, ale drogie. Ktos pomoze?
Piewsze słysze że takie są ,daj znać jak namierzysz coś takiego. ;)
z inkubatory.pl "Pozyskujemy środki na funkcjonowanie Twojej firmy – dotacje, stypendia, kredyty, finansowanie inwestorów kapitałowych" (http://inkubatory.pl/index.php?option=c ... view&id=12)
AIP - Akademickie Inkubatory Przedsiębiorczości to fundacja zajmująca się wspieraniem biznesu wśród młodych ludzi. Ma swoje siedziby przy uczelniach akademickich - uniwersytetach, politechnikach... Warunkiem korzystania z usług AIP jest posiadanie statusu studenta. Jeżeli jesteś studentem i chcesz założyć firmę polecam skorzystać z AIP. Aktualnie płacąc miesięcznie 244 pln brutto otrzymujesz od AIP pomoc księgową, prawną, wsparcie w podejmowaniu decyzji itd... Jeżeli nic się nie zmieniło pomoc prawną świadczy dla AIP i jej beneficjentów Ernst&Young - więc za 244 pln miesięcznie masz sztab prawników za plecami w razie potrzeby ;)
Jak to działa ? Otóż AIP to jakby duża firma, w której zakładasz jakby podfirmę - swoją firmę. Formalnie wszystkie papiery muszą przejść przez AIP, gdyż AIP świadczy za Ciebie prawnie i finansowo - podbija swoją pieczątkę na wszytkich umowach, fakturach itd. Również gdy będziesz kupował coś na firmę to faktury będziesz brał na AIP. Formalnie kiedy będziesz z kimś podpisywał kontrakt to będzie on podpisywany z AIP, jednak w rzeczywistości Ty jesteś Panem i Władcą swojej firmy w AIP. Formalnie w AIP jesteś zatrudniony na umowę-zlecenie, w tej sytuacji nie płacisz ZUSu i innych składek które mogłby zrujnować Twoją działalność już na starcie. Polecam przespacerować się do najbliższej siedziby AIP i porozmawiać z dyrektorem o wszystkim co Ciebie nurtuje. AIP ciągle się zmienia i najlepszym źródłem informacji jest właśnie ktoś z AIP. Pozdrawiam, Szymon
Na pewno trzeba być studentem, by wziąźć udział w AIP?
W regulaminie na stronie widnieje tylko taki tekst: " 1. O przyznanie pomocy przez AIP mogą wystąpić osoby do 30 roku życia. W szczególnych sytuacjach CZP wydaje decyzję o przystąpieniu do Programu AIP osoby w wieku powyżej 30 lat." Sama idea wydaje się bardzo ciekawa. Przejde się w najbliższym czasie do kogos z AIP i bliżej zorientuje w temacie.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomoc AIP": - BIZNES - Pomoc przy otwarciu, pomoc gdy nie idzie . - Pomoc w USA - Pomoc - pomoc w nieruchomosciach - Pomoc w eksporcie
• Strona 1 z 1
|
|