|
POMOC DROGOWA, LAWETA - strona 2 |
POMOC DROGOWA, LAWETA
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Hej! mam 16 lat i dziś zauważyłem w mieście ciekawy rodzaj pomocy drogowej. Mianowicie jest Renault Kangoo i w środku ma te wszystkie CB-radia, w bagażniku liny i wszystko co trzeba do holowania lub naprawy. Co ciekawe wygląda jak cywilny samochód i ma tylko takiego koguta czasem. Ciekawy chyba pomysł?
Witam
Ciekawy pomysł? Może do pomocy przy wymianie koła, lub gdy paliwa zabraknie to dowiezie. Ale takie sprawy załatwiaja taryfiarze. Holowanie samochodu na linach to mało profesjonalny sposób i dla niewprawionego kierowcy bardzo niebezpieczne.
Zastanawiam się nad zakupem pomocy drogowej i swiadczyc uslugi awaryjne i transportowe samochodów. Dodam że mieszkam w mieście co ma 35 tys. mieszkańców i mamy tylko jedna pomoc drogową która dodatkowo jeździ ciężarówką i jest strasznie droga. Czy uważacie że mój pomysł ma szanse powodzenia czy raczej nie. W późniejszym etapie bym otworzył wypozyczalnie przyczep i transport do 3,5t oraz wypozyczalnie GPS, Kuferków bagażowych i oczywiście to co robię stale sklep tuningowy. Proszę o rady.
Witam
Jedna pomoc drogowa na 35,000 mieszkańców? To się nie dziwie, że jedyna pomoc w mieście jest droga. Może sie udać. Tym bardziej że myślisz o profesjonalnym sprzęcie. Powodzenia.
Chciałem zakupić Mercedesa Sprintera Double Kabina z rocznika 2004, czy to dobry pomysł. W razie czego mam jeszcze Mercedesa Sprintera Maxi blaszaka i mogę podczepić lawete.
witam mam pyt.co myslicie o pomocy drogowej?mam 20 tys zeby kupic lawete moj tesc ma warsztat samochodowy.jak to jest z ubezpieczalnia zeby podpisac znimi umowe czy to jest oplacalne?prosze o rady.
Co ty gadasz, ja mam B i zrobiłem uprawnienia na lawetę czyli B+E, i co i ciągnę 3 auta naraz, a jak to możliwe?? Na auto lawecie jedno i na lawecie 2 a czemu?? BO masa całkowita kat B+E to jest około 6800kg , auto lawetę mam do DMC 3,5 i lawetę DMC 3,5, i poco wydawać 1700 na kat C i Jeszce robić uprawnienia na przewóz rzeczy które już kosztują około 7000tys, jak można zrobić lawetę za 700zł i żadnych kursów nie trzeba.
Powyżej 3,5t musisz mieć kurs na przewóz rzeczy. Powinienneś przynajmniej...
Lub powiedz jak omijacie te przepisy z tacho przy składzie powyżej 3,5t. Umowy na auta piszesz na siebie?
Witam. Razem z kolega rozglądamy się za założeniem własnej pomocy drogowej, ale nie wiemy jak się do tego zabrać. U nas w regionie nie ma pomocy drogowej najbliższa jest dopiero 65 km od nas i praktycznie obsługuje cały powiat. Może wiecie od czego trzeba zacząć gdzie się udać aby otworzyć coś takiego. Może ktoś już ma własną pomoc drogowa to prosił bym o opinie na ten temat.
Podbijam temat. Jak omijać temat winiety i tacho przy transporcie powyżej 3,5t? Jak to robią laweciarze?
winieta jest potrzebna przy masie DMC 12 lub powyżej 12 ton natomiast co do tacha jeże pojazd nie jest w nie wyposażony to kierowca pownien mieć przy sobie książkie kierowcy gdzie zaznacza dobwe odpoczynki ,jazę itd(lub wykresówkę,tarczkę)i na jej odwrocie jest narysowana tabelk gdzie powinien zaznaczać odpoczynki jazdę itp.W polsce jeszcze itd i policja nie zwracają na to uwagi ale w niemczech lub innach krajch ościennych bardzo często można za takie braki być ukaranym.PS mam MAN-a 14 o dmc 11900kg planowałem go przrobić na pomoc drogową długość 7 do metrów ładowność 6ton ale po przeczytaniu opini mam coraz większe wątpliwości czy to robić?
i co ze możesz takie coś prowadzić jeśli auto mające do 3.5 tony ma max uciąg na haku 2tony więcej mają powyżej 3,5 tony po 2 pociągnij sprinterem który wazy 2T z osobówką 3500(licząc że masz kangoo zapakowane bo większość lawet ma kolo 1500 ładowności) wiec jak chcesz tym pociągnąć jeszcze lawetę ... w Polsce możesz wozić cinko cienko i seiczento ale Niemiec odraz u cie zatrzyma.. wiec nie pisz głupot bo taki zestaw wyszedłby cie powyżej 6 Ton jak nie więcej pomyślałeś jak takie coś zahamować? brak słów... pomysł może i opłacalny ale łącznie z mechaniką handlem i układami
Przeczytaj również posty podobne do tematu "POMOC DROGOWA, LAWETA - strona 2": - Dotacja z UE - Pomoc drogowa - parking policyjnt pomoc drogowa - Sprzedam pomoc drogową Fiat Ducato wraz ze zleceniami Łódź - Pomoc Drogowa Jarocin auto-jarocin. pl tel.602 703 305 - Laweta
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|