Hej, zakładałem wątek na temat tej organizacji, ale nie ogarniam co się z nim stało :) Toteż "przekleje co tam napisałem, a rozpisałem się" :)
Hej, chciałem Wam podrzucić... na zasadzie małej reklamy pewną organizację.
Jak Ktos nie chce czytać moich wypocin, , a jest zainteresowany, to polecam http://www.cambridgepython.pl.
Jednym z istotniejszych pól ich działania jest konkurs "Wiesz, Wymyśl, Wygraj". Składa się z 3 części i dotyczy pomysłów/projektów biznesowych.
1 -> Nadsyłanie zgłoszeń. Warto tutaj dodać, że Ci co zgloszą się najwcześniej, zostaną zaproszeni na liczne wykłady i panele, na temat prowadzenia interesów, zasad, jak i dobrych praktyk (oczywiście prosto z cambridge :) ).
2 -> Rozwijania pomysłów. Najlepsze pomysyły, spełniające wymagania konkursu przechodza do 2 tury. Tutaj załoga CambridgePYTHON, wraz z partnerami pomaga dopracować pomysły.
3 -> Do trzeciej tury trafiają znów najlepsi. Tutaj grupy przezentują Swoje pomysły na panelu przed inwestorami.
Chciałem tu tylko zaintersować, po więcej informacji zapraszam na stronę... Warto tutaj dodać, że organizacja ta ma wiele poważnych partnerów... jak na projekt o Cambridge przystało University Of Cambridge, Ambasada Brytyjska :D... A także Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Jedną z firm pomagających udoskonalać pomysły zgłoszeniodawców jest McKinsey.
Napisałem co wiedziałem, więcej info na ich stronie :) Reklamuje bo aplikuje do Nich na staż, część ludzi już znam, więc mogę polecić. Dodatkowo mogę spróbowac odpowiedzieć na Wasze pytania... :D
No i na końcu dodam, że stawiają na pomysły nowych technologii. Myślę, że warto się do Nich wybrać w szczególności z nietuzinkowymi pomysłami, bo Oni to przeczytają z zainteresowaniem, i na pewno zastanowią się jak Ci pomóc... Warto wysłać zgłoszenie choć po to, aby uszłyszeć zdanie kogoś kto spojrzy obiektywnie z boku, no i można uczestniczyć w ciekawych szkoleniach.... I nie ma co się przejmować tym że jesteś ciągle studentem, doktorantem, kimś bardzo młodym. Konkurs jest kierowany dużej mierze właśnie do społeczności akademicznej. Regulamin oczywiście nie wyklucza nikogo z powodu wykształcenia... wieku...płci :)
chyba naprawde kończe :) I serdecznie polecam!
![Pomoc przy realizacji projektów [ cambridgePYTHON.pl ]](http://www.biznesforum.pl/biznesforum.jpg)