Regina napisał(a):Najlepszy posiłek w Polsce serwowany na dworcu, to KNYSZA. Wrocław słynie tą strawą, którą świetnie sprzedaje się w całym mieście. Powodzenie murowane w każdej miejscowości!!! Zyczę szczęścia. Regina.
hmm, co do knyszy we wroclawiu.. serwowana jest ona na dworcu kolejowym, inna sprawa ze autobusowy jest visavi kolejowego. po knysze we wroclawiu rzeczywiscie ludzie jezdza nawet po imprezach na dworzec zeby zjesc. z drugiej strony mi osobiscie nie smakuja (nie jestem z wro, mieszkam w poznaniu) i wole nasze poznanskie zapiekanki (nigdzie w polsce nie spotkalem takich.. a moge porownac z warszawa, wroclawiem, bydgoszcza, szczecinem, krakowem, rzeszowem, gdanskiem i tarnowem i innymi). mimo wszystko jedzenie to dobry motyw na dworcu.. na jedzenie w poznaniu np. mozna rzeczywiscie narzekac, a sam nie raz chcialem cos zjesc. pozwolisz ze przedstawie specjalizacje na dworcach:
- poznan - brak dobrego jedzenia typu zapiekanki, jest za to piekarnia i chyba calkiem niezle prosperuje, jest tez kfc i oscar (takie kanapki) i tez mysle niezle
- wroclaw - to prawda ze knysze ciesza sie tam powodzeniem, jednak ja nietrawie tego jedzienia, ale na bank sie sprzedaje, bo ja mowilem ludzie przyjezdzaja z centrum zeby po imprezie sie najesc
- katowice - podobnie jak we wro
- warszawa - tam to jest wszystko - zapiekanki, pizze, mcdonald i inne (po za poznanskimi zapiekankami). powiem tylko ze w wawie z szybkiego zarcia super sa falafele ktorych nie sptkalem w takim wydaniu w innych miastach
- szczecin - tam pks i pkp blisko siebie i raczej nie ma co zjesc, bo jest tylko jakas gumiasta zapiekanka z mikrofali, ale jest tez sklep z skuterami ;p
- krakow - tam sporo bylo takich wozkow z tymi bulkami i tymi specjalami co zapomnialem jak sie nazwyaja ;p
- tarnow - tam akurat powiem ze zawsze jak jade w okoliczne gory to jest piekarnia i zawsze tam kupuje i powiem ze jest tlok
wiec jesli chodzi o zarcie to napewno sprawdzony i pewny sposob.. warunek to musi byc dobre, a nie z mikrofali guma. jesli bedzie dobre, a pks blisko centrum to i z miasta ludzie przyjada.
pozdro :)
--
kRzys punkRacy