|
Pomocy jak pokazac sie na rynku. |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
witam serdecznie w niedalekiej przyszlosci planuje otworzyc firme zajmujaca sie organizowaniem imprez integracyjnycz dla firm o lekkim zabarwieniu extremalnym i nie tylko mam do was prosbe abyscie podpowiedzieli mi jak powinienem sie reklamowac w takiej brazy aby dotrzec do klienta ( dobra strona, dobrze wypozycjonowana,foldery reklamowe )czy to wystarczy?,a i gdyby ktos mial pomysl na nazwe dla takiej firmy (nie zdecydowalem sie jeszcze na nazwe)bede wdzieczny za podpowiedz. z gory dziekuje za pomoc :-)
Mógł byś spróbować wysyłać do różnych firm meile z ofertą myślę że ktoś by odpowiedział.
co do nazwy to nie mam pojęcia.
z mailem to chyba bylby problem bez zgody adresata (spam)
Najpierw musisz ustalić ludzi, do których będziesz kierował swoją ofertę. Jeżeli mają to być sporty o zabarwieniu ekstremalnym to na pewno mają być to ludzie młodzi, żadni wrażeń, odważni. W tym wypadku najtańszym medium reklamowym będzie Internet. W Internecie możesz :
a)promowac się w wyszukiwrkach b)na forach i listach dyskusyjnych związanych z tą dziedziną c)możesz napisac jakiś artykuł o tym do takich serwisów jak: http://www.ithink.pl d) możesz zrobić jakiś szalony, śmieszny filmik pokazowy i promować go w takich serwisach jak: youtube.com e)możesz zaprosic jakiegoś związanego z tą branżą blogera, dziennikarza lub osobę prowadzącą znany serwis do wypróbowania Twojej usługi i napisania recenzji f)możesz tworzyć a la program afiliacyjny (osoba, która znajdzie dla Ciebie 5 klientów - np. swoich znajomych ma usługę za darmo 0 g)możesz nawiązac współpracę z sklepami dostarczającymi sprzet do takich sportów: Ty bierzesz od nich sprzęt i polecasz go klientom, a Oni polecają swoim klientom Twoje usługi Branża jest niestandardowa, wiec reklama też przynajmniej w części musi byc niestandardowa.
dziekuje za podpowiedzi sa naprawde interesujace,co prawda nie chce aby moja oferta byla odbierana tylko jako ekstremalna,poniewaz wiem z doswiadczenia (dosc dlugo zajmowalem sie sportami ekstremalnymi) ze to dosc mocno zaweza grono potecjalnych klietow.oferte chce kierowac do firm czyli ludzi w roznym przedziale wiekowym,jeszcze raz dziekuje za podpowiedzi
|
|