squllster napisał(a):Witam
Bardzo proszę o pomoc.
W najbliższym czasie będę otwierał kantor w Szczecinie, w samym centrum miasta. Działalność w tej branży jest bardzo ograniczona jeżeli chodzi o konkurencje cenową (ogranicza średni kurs NBP, no i konkurencja). Jedynym rozwiązaniem jest sprawnie przeprowadzona akcja reklamowa, na którą nie za bardzo mam pomysł.
Z postów które przeczytałem na tym forum wnioskuję, że piszący tu specjaliści mogą mi pomóc.
Nie dysponuję zbyt wielkim kapitałem na reklamę, ale każdy pomysł przemyślę.
Reklama w tym biznesie, musisz byc bardzo mocno widoczny na billbordach oraz w sklepach, lotnisku, porcie morskim ..., naistotniejsze jest oznakowanie terenu, akcja ulotkowa w obrebie punktu wymiany, informacje w sklepach itd.
Postaw baner przed lotniskiem oraz innymi miejscami 'tranzytowymi', mozesz sprobowac zaczac wspolpracowac z sieciami taksowek, w ktorych bedziesz sie promowal. Musisz byc tez widoczny w supermarketach, lokalnej prasie oraz miec wypozycjonowana pod klienta reklame 2 lub 3 jezykach.
Zastanow sie nad linkiem miedzy strona internetowa np. ryanair lub centralwings oraz Twoja.
Ten biznes robi sie glownie na lokalizacji oraz przeplywie, wiec powyzszy sugestie dadza 50% korzysci.
Pozdrawiam,